Ostali sportovi

Niko kao Divna i Emil: Najbolji u Crnoj Gori u 2017.godini

izvor; MINA | 26:12:2017 | 18:10:36

Ljubomir Čelebić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2017. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore (TSCG). 

Čelebić je godinu završio na 547. mjestu ATP liste najboljih tenisera svijeta. 

On se zahvalio Savezu na priznanju. 

"Za mene je 2017. bila teška godina, imao sam nekoliko povreda i manje više sam na istom rangu kao prosle godune. Novost je da sam nakon deset godina boravka u Italiji promijenio državu i sada sam član Teniske akademije Janka Tipsarevićau y Beogradu. Uslovi su odlični, trenirao sam dobro i nadam se dobrim rezultatima u narednoj sezoni", kazao je Čelebić.

On je najavio da ga većod 5. januara očekuju tri vezana fjučersa u Tunisu.

"Cilj mi ja do maja budem među 250 i obezbijedim kvalifikacije za grend slemove", kazao je Čelebić.

Kovinić je godinu završila na 123. mjestu.

Ona zbog obeveza na pripremama nije prisustvovala svečanoj ceremonii.

TSCG proglasio je najbolje u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina. 

Nagrađen je i Pavle Rogan iz Eminenta, osvajač seniorskog prvenstva Crne Gore. 

U kategoriji do deset godina najbolji su Skender Katana (Belvi) i Iva Lakić (Eminent), a do 12 godina Emil Dapčević (Top spin) i Anja Jovivić (Dadeks) i Tea Nikčević (AS).


U kategoriji do 14 godina Matija Samardžić (Masters) i Divna Ratković (Bar) imali su najbolji nacionalni rang, dok su Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) imali najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA).


Do 16 godina Mladen Novović (Čelendž) ima najbolji nacionalni, a Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina Bodin Aleksić (Eminent) ima najbolji nacionalni rang, dok je Stefan Dragović ostvario najbolji plasman na ITF listi.

Savez je za doprinos razvoju tenisa u Crnoj Gori uručio zahvalnicu Blažu Šaranoviću.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da je 2017. godina bila uspješna za crnogorski tenis, pogotovo u mlađim kategorijama. 

"Imali smo tenisere u teniskom timu Evrope, a dobar rad Saveza prepoznala je i Svjetska teniska federacija dodjeljivanjem turnira Federejšn i Dejvis kupa", kazao je Rašović.