Ostali sportovi

Izborna skupština TO ASCG

| 11:12:2017 | 13:35:53


Dragu Musiću novi mandat, Đurnić i Vojinović iazbrane u UO i NO

U nedjelju je u Podgorici održana redovna izborna skupština Trenerske organizacije ASCG kojoj su prisustvovali pored delegata iz TO ASCG  i atletskih klubova, potpredsjenik ASCG Gojko Banjević zadužen za sektor sporta i generalni sekretar Milan Madžgalj.
Skupština je u radnom dijelu usvojila izvještaje i informaciju sa materijalima o funkcionisanju TO ASCG za predhodni period koji je podnio predsjednik trenerske organizacije  Drago Musić.

Potom su usvojene izmjene i dopune Pravilnika o radu TO ASCG i pravilnika o izdavanju licenci TO ASCG .

U drugom dijelu Skupštine koja je imala izborni karakter delegati skupštine jednoglasno su ukazali povjerenje dosadašnjem predsjedniku TO ASCG Dragu Musiću iz AK “Nikšić“, nacionalnom treneru za srednje i duge pruge ASCG da i u narednom četvorogodišnjem mandatu bude na čelu Trenerske organizacije ASCG.
 

Prije nego što je izabran za predsjednika Drago Musić  je podnio plan i program rada TO ASCG za naredni ćetvorogodišnji period.

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Brano Maslovarić iz AK“Jedinstvo“, Sanja Đurnić iz AK“Sanja“ Bar, Dragoje Rajković iz AK“Lim“ i Stojan Stanišić iz AK“ Budućnost“.

Za sekretara trenerske organizacije ponovo je izabrana profesor Milena Mudreša.

Skupština je izabrala novi Nadzorni odbor na čijem se čelu nalazi predsjednik Milanka Marković iz AK“Jedinstvo“ Bijelo Polje i članovi : Ivan Popović iz AK “Lovćen“ i Danijela Vojinović iz AK“Bar“.


Delegati Skupštine upoznati su sa okvirnim planom aktivnosti TO ASCG u narednom četvorogodišnjem periodu, gdje je istaknuto da je najvažnije da se nastavi sa održavanjem seminara na nivou TO ASCG, koji bi se relalizovali na početku svake takmičarske sezone, nakon čega bi se izdavale licenece trenerima za tekuću godinu, kao i kontinuirano praćenje seminara koji budu inicirani od strane evropske i svjetske federacije uz održavanje jednog završnog seninara na kraju godine  ili prisustvo takvom seminaru u regionu, kao i ostale programske aktivnosti iz domena i funkcionisanja TO ASCG.