Ostali sportovi

Srebrna medalja za Mijača na Balkanskom u Herceg Novom

izvor; MINA | 09:12:2017 | 19:06:53


Karate reprezentacija Crne Gore prvi takmičarski dan 18. Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore završila je sa četiri medalje – tri srebrne i jednom bronzanom.

Srebrnu medalju osvojili su mlađi senior Baranin Vladimir Mijač u katama, juniorka Andrea Dragojević i mlađa seniorka Ksenija Rajović u borbama.

Bronzano odličje pripalo je Jovani Marić u katama, u konkurenciji mlađih seniorki.

Karatista Bara u finalnom poražen je od Jovana Simića iz Srbije 4:1.
Mijač je na putu do finala eliminisao Đorđa Todorovića iz Srbije 5:0, Makedonca Gligora Stanoeva 5:0 i Hrvata Nikolu Solomuna 5:0.

“Zadovoljan sam nastupom, svaki meč do finala bio je ubjedljiv, a u meču za zlato presudilo je iskustvo mog rivala. Čestitke Simiću, imao je više iskustva, osvajač je medalja u ovoj konkurenciji. Poraz u finalu biće mi dodatan motiv i znak da još više radim za Evropsko prvenstvo u Sočiju”, kazao je Mijač.

Juniorka Andrea Dragojević u borbama, u finalu kategorije do 59 kilograma, poražena je od Ivane Perović iz Srbije 5:0.

Članica ulcinjskog kluba Rei bila je slobodna na startu, u drugom kolu sudijskim izjašnjavanjem eliminisala je Lauru Fucik iz Hrvatske (4:4), dok je u trećem pobijedila Moniku Rajić iz Bosne i Hercegovine 3:1.

U polufinalnoj borbi sudijskim izjašnjavanjem slavila je protiv Lenke Kuljiš iz Hrvatske.

Rajević je u finalnom meču kategorije preko 69 kilograma poražena od Belme Omerovć iz BIH 2:1.

Članica Omladinca na putu do finala eliminisala je Mirnesu Bektaš iz BIH, Milicu Despotović iz Srbije i u polufinalu Mateu Noha-Medić iz BIH.

Marić je u meču za treće mjesto pobijedila Aleksandru Janković iz Srbije 5:0.

Članica Budučnosti u prva dva kola pobijedila je Rumunku Mihaelu Gutu 5:0 i Nikolinu Đorđević iz Srbije 3:2, a u polufinalnom meču izgubila je od od Makedonke Mrijane Dimoske 3:2.

Na pragu od medalje u katama bila je i mlađa seniorka Mia Roganović, koja je u meču za treće mjesto poražena od Anje Lončar iz Hrvatske 3:2.

Kao petoplasirana završila je i kadetkinja Omladinca, Milica Jeknić, koja je u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 54 kilograma poražena od Makedonke Marije Mileve.

U repesažu zaustavljen su kataši, mlađi senior Boris Zečević i kadet Filip Bakić, kao i mlađa seniorka Ivana Ranđelović (do 68) i kadetkinja Jelena Kotlaja (do 54) u borbama.

Šampionat je na ceremoniji svečano otvorio direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta Miloš Lalević, a učesnike su pozdravili predsjednik Karate saveza Vladimir Joković, generalni sekretari Evropske i Balkanske federacije, Slavoljub Piper i Stjepan Piper, kao i sekretar hercegnovskog sekretarijata za sport Vesna Sanardžić.
 
Crnogorskim karatistima sedam medalja drugog dana šampionata
 
Crnogorski karatisti drugog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Herceg Novom osvojili su sedam medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović, dok je srebrni bio mlađi senior Nikola Malović.

Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju.

Bošković, zvanični juniorski prvak svijeta, u finalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedio je sudijskim proglašavanjem Milovana Todorovića iz Srbije.

Član podgoričkog Omladinca borbu za zlatnu medalju izborio je pobjedama protiv Gligora Petkova iz Makedonije 3:0, izjašnjavanjem sudija pobijedio je Lazara Ilića iz Srbije, njegovog reprezentativnog kolegu Marka Lisića savladao je 3:1, a u polufinalnom meču Eldina Hajdarpšića iz BIH sudijskim izjašnjavanjem.

Njegov klupski drug, Dulović u finalu kategorije do 60 kilograma pobjedio je sudijskim izjašnjavanjem Davida Petkova iz Makedonije.

Srebrni sa evropskog prvenstva u Sofiji na putu do finala slavio je protiv Miljana Ćačića iz Srbije 4:0, Rumuna Vlada Pamfila 4:0 i u polufinu Makedonca Ardita Markua 2:1

Ivanović je do zlatnog odličja u kategoriji preko 84 kilograma došao pobjedom u finalnom meču protiv Marka Kraljevića iz Srbije 1:0.

Do brorbe za zlato došao je pobjedama protiv Aleksandera Sinanija iz Albanije 6:0 i reprezentativaca Srbije Bogdana Trikoša 3:0 i Đorđe Tešanović iz Srbije 2:0.

Malović je u finalnom meču kategorije do 75 poražen od Makedonca Doana Osmanija 5:3.

Član nikšićkog Onogošta na putu do finala eliminisao je Drena Rapucu iz Albanije 3:1, Simeona Stojčeva iz Bugarske 3:1, Mensura Đozića iz BIH suspenzijom i u polufinalu Jovana Njegića iz Srbije 4:0.

Rudović je do bronzane medalje u kategoriji do 70 kilograma došao pobjedom u meču za treće mjesto protiv Nikole Ivanovića iz Srbije 4:0.

Takmičar Ulcinja pobijedio Darka Kostova iz Makedonije, kosovskog karatistu Mirljanda Redžepija i Aleksandra Milovanovića iz Srbije.

U polufinalu izgubio je od Alana Aprilova iz Bugarske.

Njegov klupski drug, Kući u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji preko 84 kilograma pobijedio je Luku Kramara iz BIH 4:1.

Kući je voljom žrijeba bio slobodan na startu takmičenjana, a u drugo kolu izgubio je od Kraljevića 10:2, koji ga je plasmanom u finale povukaou repesaž.

Na startu repesaža pobijedio je Ahmeta Zukića iz BIH 5:3 i izborio meč za medalju.

Smolović je u kategoriji do 84 kilograma u meču za medalju Pobijedio je Marina Brkića iz BIH 5:1.

Član nikšićkog Onogošta eliminisao je Petra Spasenovskog iz Makedonije 3:1 i Velizara Kolešanskog 3:0, dok je u polufinalu izgubio od Nterosa Anastasiosa koji nastupa za Srbiju 2:0.

U istoj kategoriji na korak od medalje bio je i Aleksa Šuškavčević, koji je u meču za treće mjesto izgubio od Vladimira Brezančića 4:0.

Srebrnu medalju juče su osvojili mlađi senior Baranin Vladimir Mijač u katama, juniorka Andrea Dragojević i mlađa seniorka Ksenija Rajović u borbama.

Bronzano odličje pripalo je Jovani Marić u katama, u konkurenciji mlađih seniorki.

Crnogorska reprezentacija dva takmičarska dana ima 11 medalja – tri zlatne i po četiri srebrne i bronzane.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana predviđena su ekipna takmičenja u katama i borbama.