Ostali sportovi

Bar osvojio trofej na “Kupu oslobođenja Podgorice“

izvor; Arena Pobjeda | 04:12:2017 | 18:24:46

 
Karatisti Bara pobjednici su tradicionalnog 38. internacionalnog turnira ,,Kup oslobođenja Podgorice“. Barski klub do trofeja došao je sa osvojenih 198 bodova.

Drugo mjesto osvojila je Budućnost sa 113, dok je treći bio Ulcinj sa 99 bodova. Na četvrtom mjestu završila je Iskra sa 81, dok je peti bio podgorički Omladinac sa 74 boda.

Podgorička Budućnost, organizator turnira, nije bila u konkurenciji za trofej. Na 38. izdanju „Kupa oslobođenja“ učestvovalo je 693 takmičara iz 32 karate kluba.

Takmičenje je održano u obje takmičarske discipline, pojedinačno i ekipno, u muškoj I ženskoj konkurenciji, u uzrasnim kategorijama od poletaraca do mlađih senior.

Prvi ,,Kup oslobođenja“ održan je1977.godine u Domu omladine ,,BudoTomović“, a učestvovala su četiri kluba - Budućnost, Nikšić, čačanski Borac i Čukarica.

Organizator turnira uručio je priznanja takmičarima i trenerima za ostvarene rezultate u 2017. godini, a na prigodan način zahvalio se i prijateljima i sponzorima kluba, kao i medijima.

Specijalno priznanje dobio je ženski kata tim, u sastavu Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović, sa trenerom Nelom Tatar, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom regionalnom karate prvenstvu u Prištini i peto mjesto na seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu.