Ostali sportovi

AK Sanja najbolji na dječijoj olimpijadi u Herceg Novom

izvor; Radio Herceg Novi / foto privatna arhiva | 14:11:2017 | 08:55:22


U nedjelju je u organizaciji Univerzalne školice sporta „Jump“ Herceg Novi, u Sportskom centru Igalo održana 4. „Međunarodna dječija olimpijada škola sporta“, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Opštine Herceg Novi.

Ekipni pobjednik 4.”Medjunarodne dječije olimpijade” je AK Sanja iz Bara.

Na dječijoj olipijadi učestvovalo je 514 djece, uzrasta od 4 do 11 godina, iz trinaest školica sporta iz Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Crne Gore: „Unisport“ Bol Brač, „Zvrk“ Supetar Brač, „Unisport“ Split, „Sport Talent“ Mostar, „Unisport“ Stolac, „Atletik“ Kličevo, „SRD Talenat“ Nikšić, „Smart Gym“ Podgorica,  AK „Sanja“ Bar, „Sport za sve“ Kotor, „Šampion“ Kotor, „Leotar“ Trebinje i domaćin Univerzalna škola sporta „Jump“ iz Herceg Novog.

I ovoga puta organizatori Univerzalne škole sporta JUMP su se pokazali kao odlični domaćini i sva djeca i roditelji učesnika dječije olimpijade, iz Herceg Novog se vraćaju sa preljepim utiscima i uspomenama.

Dječiju olimpijadu je ispred Opštine Herceg Novi, pozdravila i otvorila, sekretarka za društvene djelatnosti i sport Vesna Samardžić.

Djeca su se na olimpijadi igrala i takmičila u tri discipline : 1. Sprint 2. Poligon spretnosti i 3. Eksplozivnosti (kamikaze).


Konačan plasman ekipa:
1.  AK „Sanja Bar“
2. „Šampion“ Kotor
3. „Sport Talent“ Mostar i „Leotar“ Trebinje
5. „Unisport“ Stolac
6. „Zvrk“ Supetar
7. „Atletik“ Nikšić i „Talenat“ Nikšić
9. „Unisport“ Bol
10 .“Sport za sve“ Kotor i „Smart Gym“ Podgorica
12. „Unisport“ Split

Škola sporta „Jump“ kao domaćin se odrekla nagrada za ukupnog pobjednika ove manifestacije.