Ostali sportovi

Divna najbolja na Masters turniru do 14 godina

| 23:10:2017 | 10:17:40


Niko kao Divna

Proteklog  vikenda u organizaciji Teniskog saveza Crne Gore i TK „Bar“  iz Bara održan je završni Masters turnir za djevojčice u kategoriji do 14 godina.

U konkurenciji 8 najboljih teniserki,  sa rang liste TSCG, još jednom je ubjedljivo trijumfovala članica TK „Bar“ Divna Ratković, kojoj je ovo sedmi osvojeni Masters turnir.

Ona je ubjedljivim pobjedama u grupi nad  Teom Nikčević (TK „AS“) 2:0 u setovima, Anđelom Mrvaljević  (TK „Clay Park“) 2:0 i Kristinom Božović ( TK „AS“) takođe 2:0 u setovima stigla do polufinala gdje je savladala Anju Jovović         (TK „Dadex“ ) 2:0 (6:2, 6:1) a zatim se u finalu susrela sa Bojanom Nikčević (TK „Nikšić“) koju  je pobijedila  sa više nego ubjedljivih 2:0 u setovima (6:0, 6:0).

Od djevojčica iz Bara učestvovale  su  i teniserke TK „Clay Park“  Anđela Mrvaljević  i TK „Top Spin“ Marija Naydanova koje nakon mečeva u grupi nisu uspjele da se plasiraju u polufinale.

Osvajanjem ovogodišnjeg završnog Masters turnira u kategoriji do 14 godina, kao i Državnog prvenstva, drugih brojnih domaćih turnira i postignutim rezultatima na međunarodnim turnirima trinaestogodišnja  Divna Ratković je na najbolji način kompletirala takmičarsku sezonu i potvrdila prvo mjesto na rang listi TSCG do 14 godina kao i odličan rad sa svojim trenerom Vojom Dobrkovićem.

Krajem godine očekuje je priznanje od Teniskog saveza Crne Gore za najbolju teniserku u kategoriji do 14 godina jer je takmičarsku 2017. godinu završila ubjedljivo na prvom mjestu rang liste TSCG.