Ostali sportovi

Božidar Ičević u Litvaniji

| 11:10:2017 | 15:09:50


U litvanskom Vilniusu od danas do 15.oktobra održava se Kongres Evropske atletske federacije i redovna Evropska kalendarska konvencija na kojoj učestvuju predstavnici svih 51 članica Evropske atletske federacije.

Atletski savez Crne Gore na kongresu predstavlja savjetnik za međunarodne odnose, naš sugrađanin Božidar Ičević koji će još učestvovati na Evropskoj kalendarskoj konvenciji.

Ičević će prisustvovati sastanku Asocijacije Malih zemalja Evrope koji će imati izborni karakter. Na Kongresu Evropske atletske federacije razmatraće se i usvojiti novi Statut EAA, dodijeliće se priznanaja pojedincima za izuzetan doprinos u unapređenju i razvoju evropske atletike na kojem će predsjedniku ASCG Miloradu Vuletiću biti dodijeljeno najveće priznanje EAA “Zlatna značka” za razvoj atletike u Evropi koji zbog obaveza neće prisusvovsti svečanosti. Tom prilikom proglasiće se najbolji atletičari u Evropi za ovu godinu.

Na Evropskoj kalendarskoj konvenciji usvojiće se Evropski kalendar takmičenja za 2017 godinu kao i kalendari takmičenja svih evropskih atletskih članica, saopštili su iz ASCG.