Ostali sportovi

Prvi takmičarski karate dan Serije A u Turskoj

izvor ; MINA | 23:09:2017 | 21:53:10


Crnogorski karatisti bez medalje završili su prvi takmičarski dan turnira Serije A u Istanbulu. 

U borbama, Nikola Malović i Nenad Dulović zaustavljeni su u četvrtom kolu, dok su po pobjedu ostvarili Mario Hodžić i Jelena Maksimović.

Dulović je u prvom kolu, u kategoriji do 60 kilograma, pobijedio Mohamada Ahabdolahija iz Irana 4:1, u drugom je sudijskim preglasavanjem eliminisao Azerbejdžanca Firdovsa Farzalijeva, a u trećem Tolgu Mačara iz Turske 3:0.

U četvrtom kolu, u meču za plasman među osam najboljih, izgubio je od Olega Filipoviča iz Ukrajine 6:3.

Malović je na startu takmičenja u kategoriji do 75 kilograma pobijedio Iranca Milada Jenabija 1:0, u drugom je sudijskim preglasavanjem slavio protiv Muslima Bašturka iz Turske, a u trećem Francuza Žuliena Kafoa .

U meču za plasman među osam najboljih izgubio je od Sadija Gulama iz Pakistana 2:0.

Hodžić (do 67) je na startu bio ubjedljiv protiv Rusa Fedora Ličagina 6:0, dok je u drugoj borbi izgubio od Brazilca Vinisiusa Figeire.

Hodžić i Figeira bili su rivali i na turniru u Lajpcigu, prije dvije sedmice, a pobjeda je nakon izjašnjavanja sudija pripala brazilskom borcu.

Maksimović je u prvom kolu kategorij do 61 kilogram bila bolja od Italijanke Sare Bronjeri 4:1, dok je u drugom kolu izgubila od Japanke Juki Kudžuro 1:0. 

U konkurenciji kata, u repesažu zaustavljen je Vladimir Mijač, Srđan Vuković eliminisan je u trećem, a Mijat Vojvodić u prvom kolu. 

Mijač je bio slobodan na startu, u drugom kolu savladao je Peruanca Džona Trebeha 5:0, u trećem je bio bolji od Španca Alberta Ćika Šoflesta 5:0, dok je u četvrtom izgubio od Japanca Rija Kijuna 5:0. 

U repesažu izgubio je od Italijana Matija Busata 4:1. 

Vuković je na startu bio slobodan, u drugom kolu je savladao Iranca Mohameda Sajeda 4:1, dok je u trećem kolu izgubio od Italijana Đanluke Đala 5:0. 

Vojvodić na startu izgubio od Juhei Horibe 4:1, Oni će sjutra natupiti u ekipnoj konkurenciji, a nalaze se u grupi sa Peruom,Španijom, Iranom i Kuvajtom. 

Rival na startu biće im Peru. 

Sjutra će na tatami i Vuk Popović (do 84), Almir Cecunjanin, Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).