Ostali sportovi

Bajčeta osmi na medjunarodnoj trci “Lovćen Grand prix 2017”

| 16:09:2017 | 17:27:54


Barski biciklistički reprezentativac Stefan Bajčeta ovog vikenda nastupa na dvije prestižne trke. Prva je održana danas na Cetinju pod nazivom ,,Grand prix Lovćen'' gdje je nastupio na hronometru od centra Cetinja do Mauzoleja na Lovćenu.

Bajčeta je završio na osmom mjestu u veoma jakoj konkurenciji profi kontinentalnih timova.

Trka je bila iscrpljujuća za Bajčetu jer je vozio na teškom “prenosu” na svom biciklu, ali ipak kako nam je Stefan kazao, moglo je bolje. Ipak, povreda koju je imao na sredini sezone učinila je svoje.


Pobjednik prvog izdanja Međunarodne biciklističke trke "Lovćen Grand prix 2017" u kategoriji "Mountain bike" je Momir Bulatović (BK "Budućnost" Podgorica), a u konkurenciji "Drum" najbolje vrijeme imao je Srećko Đolić (CCN "Metalac" Kraljevo).

Uz Bulatovića, u kategoriji "Mountain Bike", drugo mjesto pripalo je Ivanu Gardaševiću (BK "Njegoš" Cetinje), a treće njegovom klupskom drugu Dušanu Đakonoviću. U konkurenciji "Drum" drugi je bio Demir Mulić (MFR "Tempo" Bijeli Polje), a treći Ivan Jovanović iz kraljevačkog "Metalca".

Start trke, vožene na dionici dugoj 21 kilometar, bio je na Cetinju, a cilj na Lovćenu, uz visinsku razliku od 1.000 metara.
Iz organizacije kažu kako su zadovoljni, tim prije jer su na trci učestvovali biciklisti iz više zemalja.

Sjutra talentovanog Baranina očekuje jos jedna medjunarodna drumska trka i to u Podgorici dužine 115 km, kazao je za naš portal selektor reprezentacije Crne Gore Jovan Babović. 

Posle teške povrede i pehova u Bosni i Hercegovini Bajčeta se lagano oporavlja i užurbano priprema, tako da se u nastavku sezone od njega očekuju kvalitetniji plasmani, istekao je Babović.