Ostali sportovi

Divna osvojila turnir u Baru

| 29:08:2017 | 08:28:09


Proteklog vikenda na terenima i u organizaciji TK „Bar“ održan je turnir iz kalendara TSCG za djevojčice i dječake do 14 godina.

U konkurenciji djevojčica iz nekoliko crnogorskih klubova učestvovale su i djevojčice iz Srbije i Rusije.

Predstavnice barskih klubova bile su Divna Ratković iz TK „Bar“ koja je i osvojila turnir, Anđela Mrvaljević iz TK „Clay Park“ i Marija Naydanova iz TK „Top Spin“ Divna je  je u prvom kolu bila slobodna, zatim je u drugom kolu savladala Srbijanku Doroteu Milosavljević. U polufinalu je bila bolje od Kristine Božović  iz TK „AS“ iz Podgorice, a u finalu od Ruskinje Angeline Lynnikove .

Anđela Mrvaljević iz TK „Clay Park“ je u četvrt finalu savladala Nevenu Vukčević iz Podgorice, dok je u  polu finalu izgubila od  Ruskinje Angeline Lynnikove.

Marija Naydanova iz TK „Top Spin“ je u četvrfinalu izgubila od Kristine Božović iz Podgorice.

U konkurenciji dječaka nastupili su većinom teniseri iz nekoliko crnogorskih klubova.

Predstavnici barskih tenisera bili su Balša Đoković iz TK „Bar“ i Miloš Milić iz TK „Clay Park“.

Balša je pružio odličnu igru i u dugom meču, prvog kola, uspio da pobijedi kvalitetnog rivala Gorana Vujkovića. Zatim se u četvrtfinalu sastao sa Matijom Samardžić iz TK „Masters“ koji je kasnije i osvojio turnir.

Miloš je u prvom kolu pobijedio Konstantina Stanišića iz Podgorice, a potom u četvrtfinalu nije uspio da savlada Simona Kneževića iz TK „Nikšić“.