Ostali sportovi

Divna osvojila dubl na ETA turniru „Čačak Open 2017“

by Ilija Kovačević & foto privatna arhiva | 19:06:2017 | 08:06:38


Tokom protekle sedmice od 11. do 17. juna  u Čačku je održan međunarodni turnir u kategoriji do 14 godina,  iz kalendara Evropske Teniske Asocijacije „Čačak Open 2017“.

Na turniru je bilo predstavnika  iz desetak evropskih zemalja ali i  tenisera  iz Kine, Japana i Novog Zelanda. U glavnom žrijebu od  64 djevojčice, učestvovale su tri crnogorske teniserke. Najbolji uspjeh od naših predstavnica ostvarila je  mlada Baranka Divna Ratković iz TK „Bar“.

Divna je uspjela da se u singlu plasira u četvrt finale turnira, među osam najboljih učesnica. U prvom kolu je kao jedna od nosilaca bila slobodna. Zatim je u drugom kolu pobijedila Srbijanku Stefanović Teodoru  2:0 u setovima. U trećem kolu ostvarila je pobjedu nad Makedonkom Kuzmanovski Ivom 2:0 u setovima i plasirala se u četvrt finale turnira. Tu se sastala sa Japankom Kubo Kyoka od koje je izgubila 2:0 u setovima.

Divna je nastupala i u dublu sa Aleksandrom  Simevom iz Makedonije. U dubl konkurencij u prvom kolu su bile slobodne. U drugom kolu savladale su srbijanski par  Djunisijević  Saru i Dukić Laura, u četvr finalu finalu su savladale takođe par iz Srbije Milosavljević Minu i Milosavljević Saru, zatim  u polufinalu ostvarile pobjedu nad parom Kolarević Nevena i Kovačević Ana Marija i u finalu savladale makedonsko –srbijanski par Kirovski Stefaniju i Obradović Andreu  i osvojile turnir u dublu.

 
Divna najbolja na turniru u Baru

Proteklog vikenda 17. i 18. juna 2017. godine na terenima  i u organizaciji TK „Bar“ održan je turnir iz kalendara TSCG za djevojčice i dječake do 14 godina.

U konkurenciji 12 djevojčica iz nekoliko crnogorskih klubova učestvovale su i djevojčice iz Rusije.

Na turniru su učestvovale i djevojčice iz Bara Divna Ratković iz TK „Bar“ koja je i osvojila turnir i Anđela Mrvaljević iz TK „Clay Park“.

Divna je  je u prvom kolu bila slobodna , zatim je u drugom kolu savladala Ruskinju Kaću Vurenjinu 2:1 u setovima. U polufinalu je bila bolje od Anje Jovović  iz TK „Dadex“ iz Podgorice.

U finalu se sastala sa Ruskinjom Marijom Studenjikovom koju je pobijedila 2:0 u setovima.