Ostali sportovi

Srebro za Cecunjanina na Balkanijadi u Čačku

izvor ; MINA | 25:03:2017 | 21:33:23


Karate reprezentacija Crne Gore prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva Balkana u Čačku završila je sa sedam medalja - pet srebrnih i dvije bronzane.

Srebrne medalje osvojili su Marina Raković, Dragana Konjević, Jelena Maksimović, Almir Cecunjanin u borbama i Mijat Vojvodić u katama, dok su bronzani bili Biserka Radulović u katama i Arsenije Tadijić u borbama.

Raković je u finalnom meču kategorije do 68 kilograma poražena od Sanje Cvrkote iz Srbije 3:2.

Na putu do finala bronzana sa Svjetskog prvenstva u Lincu eliminisala je Sinem Gul Sahin iz Turske 5:0, Samru Halilović iz Bosne i Hercegovine (BIH) 4:0, Marinu Radičević iz Srbije preglasavanjem sudija 5:0 i u polufinalu domaću takmičarku Ivanu Čomagić 2:0.

Maksimović je u finalnom meču kategorije do 61 poražena od Makedonke Sara Krstevske 1:0.

Članica Omladinca u prvom kolu bila je slobodna, u drugom je pobijedila Makedonku Natašu Stefanovsku 1:0, u trećem Zehru Kandemir iz Turske odlukom sudija 5:0, a u polufinalu Slovenku Tjašu Ristič 2:0

Konjević je u finalnom meču katgorije preko 68 kilograma izgubila od Bugarke Aleksandre Stubleve 3:0.

Bronzana sa prošlogodinjeg prvenstva Evrope na putu do finala eliminisala je Mariju Marijanović (BIH) 5:0, Tamaru Babić iz Srbije 4:0 i u polufinalu Mirnesu Bektaš iz BIH 3:1.

Cecunjanin je u finalu kategorije preko 84 kilograma izgubio od Slobodana Bitevića iz Srbije preglasavanjem sudija 5:0.

Na putu do finala došao je pobjedama Bugarina Ivana Ilijeva 1:0, Rumuna Roberta Manee 2:0 i sudijskim preglasavanjima protiv Ivana Klepića 4:1 iz BIH i Dragana Stojiljkovića 5:0.

Vojvodić je u finalnom meču u katama pojedinačno izgubio od Stefana Suvajčevića iz Srbje 5:0.

Na putu do finala eliminisao je Emrea Goktaša iz Turske 3:2, Mladena Berića iz Srbije, Hrvata Luku Bokaricu i u polufinnalnom meču Selahatina Gungela iz Turske 4:1.

Radulović je do trećeg mjesta i odličja došla pobjedom u odlučujućem meču protiv turske reprezentaativke Nur Ajdejze 3:2.

Članica Budućnosti je u prvom kolu poražena od Milane Jakšić iz Srbije 3:2, koja je plasmanom u finale povukla u repesaž.

Na startu repesaža savladala je Turkinju Busranur Kilic i izborila meč za medalju.

Tadić je u odlučujućem meču za medalju pobijedio Makedonca Dimitrija Ilijevskog 3:1.

Član Bara u prvom kolu pobijedio je Ika Tašova iz Makedonije 4:2, u drugom Hrvata Velibora Pucara iz Srbije preglasavanjem 3:2, a u trećem Mladena Railića iz Slovenije 1:0.

U meču za finale poražen je od Muhameda Jilmaza iz Turske 5:0.

Uslijedio je repesaž i pobjeda protiv Janevskog za medalju.

Uspješan nastup imao je Srđan Vuković u katama, koji je izgubio meč za medalju i nastup završio kao petoplasirani.

Vuković je u prva dva kola savladao Makedonca Hristijana Dimitrijevskog 5:0 i Slovenca Aljaza Klanečeka 3:2, dok je u meču za polufinale, spornom odlukom sudija, izgubio od domaćeg borca Stefana Suvajčevića 4:1.

U repesažu slavio je protiv Hrvata Damjana Padovana 4:1, dok je u meču za bronzu izgubio od Andrije Stankovića iz Srbije 3:2.

Na korak od polufinala bio je i Vuk Popović, koji je eliminisan u trećem kolu.

U repesažu su zaustavljeni Jovana Marić u katama i Filip Vujadinović u borbama do 84 kilograma.

Marić je u prvom kolu izgubila od Bojane Mladežić iz Srije 5:0.

Ostali predstavnici u katama, Vladimir Mijač i Mia Roganović, poraženi su u prvom kolu.

Prvo kolo bilo je kobno i za Dijanu Miljanić (d0 61), Vladimira Jovića (Omladinac, do 75), Nemanju Brašanca (Bar, do 75), Nikolu Malovića (Onogošt, do 75), Joza Dabovića (Bar do 75), 
Ljubišu Mihajlovića (Bar, do 84), Stefana Karadžića (Budućnost, do 84), Vuka Šukovića (Budućnost, preko 84) i Luku Ivanovića (Budućnost, preko 84). 

U drugom eliminisana je Tina Minić (do 61), nakon što je na startu bila bolja od Makedonske Anamarije Ristovske.

Za sjutra planirani su nastupi Nenada Dulovića (Omladinac, do 60) i Ane Drašković (Omladinac, do 55) u borbama pojedinačno, kao i ekipna takmičenja u borbama i katama.

Šampionat u Čačku okupio je 302 takmičara iz 11 država.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da je zadovoljan brojem medalja, ali da žali što nije osvojena makar jedna zlatna medalja.

"Zadovoljan sam brojem medalja, ali ne i činjenicom da smo izgubili svih pet finala. Sudijski kriterijumm nije bio ujednačen i smatram da smo bar u tru oštećeni", kazao je Fatić agenciji MINA.