Ostali sportovi

Bajčeta pozvan u trening kamp talenata svijeta u Švajcarskoj

| 24:12:2016 | 00:21:12


Baranin Stefan Bajčeta odabran je od Svjetske biciklističke federacije (UCI) da u Švajcarskoj učestvuje na TRENING KAMPU MLADIH TALENATA SVIJETA u drumskom biciklizmu starosne dobi do 21 godine.

Stefan Bajčeta je u 2016. godini nastupao u kategoriji ,,junioiri,,.

Svjetska biciklistička federacija - UCI uočila je sportske mogućnosti mladog bicikliste iz Bara i pozvala ga da učestvuje u Kamp svjetskih olimpijskih nada.

Kako su nas obavijestili iz BSCG, sa deset pobjeda i toliko zlatnih odličja ove godine Bajčeta je ostvario svojevrstan rekord, a u toku 2016. godine Bajčeta je postavio teško dostižan rekord po broju osvojenih zlatnih medalja u jednoj takmičarskoj sezoni.

U direktnom duelu pobjeđivao je sve najbolje bicikliste iz regiona … U nedostatku kompletne drumske reprezentacije u seniorskoj konkurenciji bio je pouzdana zamjena starijim.

Na višeetapnoj međunarodnoj juniorskoj trci ,,Evropskih olimpijskih nada,, - trku najjače prve kategorije UCI, Stefan Bajčeta je nastupio u sastavu  kraljevačkog ,,Metalca", kao pojačanje. U žestokoj juniorskoj konkurenciji stranih biciklista jedini je na cilju u Beogradu, završio trku na 20 mjestu.

Kao talentovanom mladom vozaču uslijedio je poziv da učestvuje u Kamp mladih talenata koji organizuje Svetska biciklistička unija- UCI, u Aiglu kod Lozane u Švajcarskoj.