Ostali sportovi

Juniorski šampion čeka takmičarski bicikl

by Ivanka Leković | 08:09:2016 | 12:01:12


Predsjednik Biciklističkog saveza CG  Branko Hajduković uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Bar i svima dobronamjernima, kako bi aktuelnom juniorskom šampionu Crne Gore, Baraninu Stefanu Bajčeti obezbijedili takmičarski bicikl.
 
Bajčeta, aktuelni drumski i MTB Šampion Crne Gore na prošlonedjeljnoj trci u Mostaru doživio je teški pad i polomio svoj takmičarski bicikl koji su mu roditelji kupili na način  podigavši bančin kredit. Bio je posebno motivisan da u Mostaru osvoji svoju desetu zlatnu medalju koliko ih je, na raznim  međunarodnim trkama u drugim državama, osvojio tokom aktuelne 2016. godine. Član je Biciklističkog kluba ,,Mornar,,
 
Roditelji nijesu u mogućnosti da mu kupe bicikl, jer još otplaćuju kredit za prošli, a matični klub nema sredstava.
 
Biciklistički savez Crne Gore koji je sve godine sportske karijere Stefana Bajčete finansirao, u okviru biciklističke reprezentacije Crne Gore, sve njegove takmičarske troškove, to više nije u mogućnosti jer nema sredstava.

 
- U Opštini Bar  sa velikim optimizmom primljena je Odluka predsjednika Dr Zorana Srzentića da svoga talentovanog sportistu nagradi jednokratnim novčanim iznosom, a nada postoji da se u ovu akciju mogu uključiti uspješne barske firme, prije svega one sa turističkom djelatnošću.
 
“Ovaj naš apel upućen je onim iz Grada Bara koji su u prilici i mogu da pomognu svome uzornom i talentovanom sportisti Stefanu Bajčeti da, solidarno, obezbijede sredstva za njegovo sportsko biciklo kako bi mogao nastaviti uspješnu sportsku karijeru u jednom od najtežih poznatih sportova koji zahtijeva veliko odricanje i svkodnevne treninge od preko 100 i više kilometara” - zaključuje Hajduković.