Ostali sportovi

Bajčeta odustao zbog kvara, Mulić šampionski

| 06:09:2016 | 07:36:53


Da nije bilo težih kvarova na biciklima Gorana Cerovića i Stefana Bajčete trijumf crnogorskih biciklista bio bi kompletan

Ubjedljivu pobjedu sa velikom vremenskom prednošću postigao je aktuelni šampion Crne Gore - Demir Mulić na MTB ,,TROFEJU ŠKODE XC 2016,, održanom u nedjelju na tvrđavi ,,FORTICA,, iznad Mostara.

I ovoga puta, na pobjedničkom podijumu, na  prsima crnogorskih biciklista blistala su osvojena sportska odličja : zlatne, srebrene i bronzane medalje, a da nije bilo teržih kvarova na biciklima Gorana Cerovića i Baranina Stefana Bajčete, zbog kojih su bili prionuđeni da odustanu, uspjeh crnogorskog  petočlanog tima bio bi kompletan.

Izuzetno teška i veoma opasna kamenita staza locirana na vijencima Prenja i Veleža, koji čene bajkovit planinski kolorit iznad
Mostara, uzela je danak velikom broju učesnika ove trka, pa je bilo situacija da pobjednički podijum ne bude kompletan, posebno što je  program trke imao veliki broj takmičarskih i rekreativnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Teška i izazovna staza nije smjetala crnogorskim šampionu da je majstorski izvozi i po ko zna  koji put , na međunarodnim biciklističkim trkama, postigne pobjedu.

Priznanja pripadaju bosansko-hercegovačkom šampionu Aleksi Crnčeviću  kome je pripala srebrena medalja kao i - ovoga puta - bronzanom Crnogorcu Igoru Đapiću koji su pored trofeja u ,,ELITE,, bili i najbolji u ,,UNDER- 23,, kategoriji.


Baranin Stefan Bajčeta koji je u kategoriji ,,JUNIORI,, važio za velikog favorita što je potvrdio dobrim startom i prvom pozicijom imao je težak pad u kome je on dobro prošao, ali sa uništenim biciklom.

Već naredne nedjelje Bajčetu očekuje maratonu u Mostaru gdje bi ukoliko nastupi mogao osvojiti desetu, jubilarnu, zlatnu medalju na međunarodnim trkama u 2016. godini koja mu je, zbog loše sportske sreće, ovoga puta izmakla.