Ostali sportovi

Novi bicikl za Stefana Bajčetu

| 23:08:2016 | 11:31:22


Lijepa vijest iz kabineta predsjednika Opštine Bar- Dr Zorana Srzentića - koja će zasigurno obradovati ljubitelje biciklističkog sporta u Baru.

Naime, predsjednik Opštine Bar Dr Srzentić odlučio je da finansijski pomogne mladog Baranina Stefana Bajčetu u njegovim pokušajima da dođe do adekvatnog takmičarskog bicikla, kaže se u informaciji koju nam je dostavio BSCG.

Za brojne uspjehe u 2015. godini, u izboru najboljih, Biciklistički savez Crne Gore proglasio je Stefana Bajčetu najboljim juniorom Crne Gore.

Mladi Baranin  nastavio je sa uspjesima i u aktuelnoj 2016. godini osvojivši dvostruku titulu crnogorskog šampiona na Drumskom i MTB šampionatu Crne Gore.

I na međunarodnim trkama održanim na Klisu i Braču (Hrvatska), Ribarskoj Banji, Beogradu i Niškoj Banji (Srbija) Tuzli, Banja Luci i Rogatici (BIH) i Đakovići (Kosovo) - Stefan je nizao brojne sportske uspjehe osvojivši, do sada, u 2016. godini, čak 9 zlatnih odličja.
Iako junior, zbog svoga kvaliteta, bio je  član seniorske reprezentacije Crne Gore koja je na 73 ,,TOUR OF ALBANIA 2016,, u konkurenciji 14 reprezentativnih sastava, u generalnom plasmanu, osvojila drugo mjesto.

A na svim tim takmičenjima Stefan se žalio da mu je bicikl mali i da ga za to, poslije trke, dugo bole leđa.

Taj bicikl mu je prije tri godine kupio otac, ali je tokom tri protekle godine Stefan izrastao, a veoma skromni barski Biciklistički klub ,,MORNAR,, koji raspolaže sa veoma malo novca, nije imao sredstava da mu obezbijedi adekvatni takmičarski bicikl i popred toga što je ovaj mladi barski biciklista za svoj klub i grad postizao brojne uspjehe i sportska priznanja prvo kao najbolji ,,kadet,, Crne Gore i sada kao najbolji ,,junior”.

Za realizaciji ove ideje ohrabruje i mišljenje Načelnice Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Bar Zorice Dukić da bi najboljeg barskog biciklistu u ovome finansijski trebalo da pomognu i brojne uspješne barske firme, a Stefan sa pravom očekuje i pomoć Biciklističkog saveza Crne Gore, stoji u dopisu BSCG.