Ostali sportovi

Na međunarodnoj Downhill trci TREBADH 2016 i dvojica Barana

by Klix.ba | 19:08:2016 | 07:16:38


Predstojećeg vikenda 20-og i 21. avgusta na sarajevskom Trebeviću se održava druga međunarodna trka u brdskom biciklizmu u disciplini Downhill.

Trka je prvi put registrovana kod međunarodnog biciklističkog saveza UCI u klasi DHI C3, te će se takođe po prvi put bodovati i za državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Svi učesnici trke će imati priliku da osvoje UCI bodove, a trka će se posebno bodovati i za Hrvatski nacionalni kup. Pored takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske očekuje se i učešće takmičara iz Crne Gore i više zemalja Evrope. Na dvodnevnom takmičenju u Sarajevu nastupiće i dvojica Barana ; Jovan Babović i Miljan Prodanović.

Trka će se održati na dosta zahtjevnoj stazi dužine 2400 metara, koja počinje u blizini repetitora na vrhu Trebevića, a završava u ciljnoj ravnini u blizini Prvog šumara.

Organizatori manifestacije Udruženje za promociju extremnih sportova "Savages Crew" ovom prilikom poziva sve zainteresovane takmičare i ljubitelje adrenalinskih sportova da se pridruže i podrže ovaj spektakl.