Ostali sportovi

Barani uz dosta pehova veoma dobri na Torniku

by Ilija Kovačević | 25:07:2016 | 20:35:42


U okviru MEDJUNARODNE DOWNHILL TRKE ZLATIBOR -TORNIK 2016, u organizaciji kluba "Full Controll" iz Novog Sada, održana je još jedna veoma uspješna MTB downhill trka, na kojoj su učestvovali i Barani ; Jovan Babović, Miljan Prodanović, Aleksandar i Dragutin Trifunović i Nemanja Barjaktarović.

Od samog početka manifestacije i prvih treninga, Barane su pratili pehovi, na prvom kvalifikacionom treningu prije glavne trke povreda i prelom prsta na desnoj ruci onemogućio je Jovana Babovića da završi glavnu trku.

Mladi Dragutin je takodje imao ozbiljan pad na samom cilju takodje na treningu i poslije ukazane ljekarske pomoći u užičkoj bolnici, on je ipak na svoju odgovornost vozio glavnu trku sa probušenom prednjom gumom i ipak završio trku.


“Veliko hvala medicinskom osoblju i ekipi Gorske službe spasa sa Tornika na ažurnosti i profesionalnom djelovanju oko Dragutina! On je i poslije teškog pada vozio finalnu vožnju i postigao dobro vrijeme 4,02 na kvalifikacijama, a  onda mu je 200 metara prije cilja glavne trke pukla guma”, kazao je njegov otac Trifke.

Miljan Prodanović je takodje odlično odradio treninge i imao solidno vrijeme na kvalifikacionom treningu, da bi u glavnoj trci još bolje vozio i pred sami cilj gdje je 12 sekundi bio u prednosti od kvalifikacionog treninga pukla mu guma i na veliku žalost završio trku sa većim zaostatkom, kazao nam je član Udruženja rekreativnih biciklista (URB) Jovan Babović.


U organizaciji novosadskog “Full control” kluba, Tornik Open je bio pravi spektakl na stazi profesionalnog daunhil tipa. Iz svih ex-Yu krajeva bilo je preko 50 veoma kvalitetnih takmičara, opšti utisak - trka je protekla odlično, kazao je Babović.

Aleksandar Trifunović član Mornara je svoje treninge odradio maksimalno i glavnu trku završio na trećem mjestu za masterse preko 30g i okitio se bronzanom medaljom.


Najveće iznenadjenje medju Baranima priredio je mladi Nemanja Barjaktarović koji je u generalnom plasmanu za juniore osvojio 3 mjesto. Nemanja je vozio u konkurenicji juniora do 17 godina i ostvario vrijeme 3.36 .Rekord staze je bio 3,29! 

“Nemanja je vozio za juniore do 17 godina i ostvario vrijeme  3.36 a rekord staze je inače bio 3, 29! Njegovo vrijeme sve govori, organizator i daunhileri znaju što je to, sve čestitke ! Ja sam išao 4,12, bez obzira na pad na samom startu trke”, istakao je Trifke.