Ostali sportovi

USNCG: Kruna spremna za novog sportistu godine

by Ilija Kovačević | 23:12:2018 | 19:46:45


Kruna je spremna - Udruženje sportskih novinara Crne Gore će sjutra u Nikšiću upriličiti svečanost proglašenja najboljeg sportiste Crne Gore u 2018. godini.

Priznanje će po drugi put, nakon 2006. godine otići u ruke profesionalnog boksera Predraga Radoševića, koji je u anketi, u kojoj su  učestvovala 93 sportska novinara dobio 53 glasa.

U anketi su učestvovali i sportski novinari iz Bara.

Tradicionalno, kao i prethodnih devet godina domaćin svečanosti biće Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Pored proglašenja najboljeg sportiste biće uručene i nagrade najboljim novinarima u Crnoj Gori u 2018.

Tako će priznanje za najboljeg novinara dobiti Davor Katić iz Dana, za najboljeg mladog novinara Danilo Petrović iz Televizije Crne Gore, a sportskog dopisnika godine Svetozar Janičić, saradnik Sport kluba.

Udruženje će na svečanosti uvažiti i posebnim priznanjima nagraditi one koji su u godini na izmaku pružali podršku i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti.

Priznanja će dobiti Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, Vlado i Pero Veličković i Kompanija Sport vižen, kao i Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Udruženje će uvažiti i nacionalne saveze koji su u godini na izmaku obilježili značajne jubileje postojanja i rada. Tako će predsjednici Atletskog, Odbojkaškog i Teniskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić, Cvetko Pajković i dr. Dimitrije Rašović primiti plakete USNCG za 70, 60 i 40 godina od osnivanja Saveza na čijim su čelnim pozicijama.

Posebnim priznanjem, za doprinos razvoju sportskog novinarstva u Crnoj Gori biće nagrađen Zarija Kračković, dugogodišnji urednik Zetskih sportskih novina i saradnik mnogih medija u Crnoj Gori i regionu, a biće nagrađena i Tamara Đukić, najbolji student Studijskog programa Sportsko novinarstvo.

U okviru svečanosti, kao i prethodnih godina biće uručene diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su okončali svoje studiranje u poslednjih pola godine.

Početak svečanosti je u 12 časova.