Ostali sportovi

Gojko Banjević novi predsjednik ASCG

izvor ; ASCG & MINA / foto ASCG | 22:12:2018 | 14:29:07


Dugogodišnji potpredsjednik Gojko Banjević nobi je predsjednik Atletskog saveza Crne Gore, odlučeno je na Skuoptini te asocijacije u Podgorici.

Saopšteno je da je Banjević u atletici skoro 40 godina, kao vrhunski sportista i sportski radnik, nacionalni trener i potpresjednik Saveza.

On je na toj funkciji zamijenio Milorada Vuletića, koji je na čelu Saveza bio od decembra 2006. godine.

Banjević je dobio jednoglasnu podršku delegata skupštine.

On je nakon imenovanja za predsjednika kazao da će prioritetni zadaci Saveza, pored kvaliteta, biti stvaranje što boljih uslova za bavljenje atletskim sportom. 

"Pokrenuta je incijativa i to je ušlo u proceduru za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici. Taj objekat moramo imati ukoliko ne želimo da izgubimo i ovo što smo stvorili. Savez će se fokusirati na razvoj dječije atletike i sa tim projektom krenućemo u deset opština Crne Gore. Potrudićemo se da stvorimo još bolje uslove za pripreme naših sportista, kako bi na Olimpijskim igrama u Tokiju i mi Crnu Goru obradovali jednim učešćem u finalu", rekao je Banjević.

Skupština je, na predlog predsjednika, imenovala novi Upravni odbor u sastavu potpredsjednik Goran Jevrić i članovi Aleksandar Vujičić, Miodrag Tomović, Božidar Jaredić i Danijel Furtula. 

Ostavljeno jedno mjesto u UO za ženu.

Novi predsjednik Skupštine je Milorad Backović, dok će Nadzorni odbor činiti Milorad Joković (predsjednik) i članovi Dario Đuričković i Vanja Ivanović. 

Skupština je, u skladu sa članom 59. Zakona o sportu Crne Gore usvojila Statut ASCG, Poslovnik o radu Skupštine i Pravila i propozicije za takmičenja ASCG za 2019.godinu. 

Skupštini je prisustvovalo 36 od ukupno 41 delegata, iz 16 atletskih klubova.