Ostali sportovi

Galerija Vega ugostila džiju-džicu takmičare

by Silvija Vukelić | 26:10:2018 | 13:46:55


U galeriji “Vega“ sinoć je organizovano veče posvećeno kulturi i sportistima povodom 18 godina rada galerije  i 10 godina od osnivanja Džiju džica kluba „Mornar“

Za izuzetan uspjeh i istaknute sportske rezultate vlasnica  galerije, Jovanka Ljubenko Matunović, uručila je slike sa posebnim posvetama :  Eleni Stojanović koja je na svjetskom turniru u Atini uknjižila treće mjesto, Kristini Radosavović prvakinji  Balkana , Andriji Goliću, koji je bio peti na Balkanu u borbama na Međunarodnom prvenstvu Balkana i svijeta u Atini  u kategoriji takmičara do 15 godina, te Ognjenu Kuzmanoviću višestrukom prvaku Crne Gore i Jovanu Miliću, koji je zauzeo treće mjesto u Atini 2013.


„ Molim sportske radnike iz svih sportskih klubova u Baru, da nam se obrate svaki put kada postignu dobar rezultat. Mi smo voljni da svaki sportski uspjeh skromno obilježimo nagradimo i prezentujemo onoliko koliko možemo, dođite prijavite rezultate i kod nas ćete uvijek naići na otvorena vrata“ poručila  je Ljubenko Matunović.

Za izuzetne sportske rezultate pored talenta i napornog rada mladih takmičara iz Džiju džica kluba „ Mornar“ zaslužan je i trenerski trio - Jovo Stojanović, Šahman Rahman i Saša Boltić.


Nakon kratkog osvrta na istorijat kluba, trener  Saša Boltić zahvalio je galeriji „ Vega“  na poklonima, roditeljima na podršci i najavio još bolje rezultate.
 „ Mi ćemo se truditi da u godinama koje su pred nama budemo još uspješniji, da napravimo još novih šampiona i da u klubu bude još više djece.  Želimo da  ih sklonimo sa ulice, od loših aktivnosti, video igrica koje su trenutno hit. Ipak, bez sporta ništa. Sport oplemenjuje ljude, djecu čini zdravijom i uspješnijom“ kazao je Boltić.


Prijatelj galerije „Vega“ Marija Nikitinskaja iz Sankt Petersburga, čestitala jubileje i uručila prigodan poklon. Svoje stihove su govorili pjesnik Rajko Joličić i Adem Hodžić član NVU „ Umjetnost bez granica“ a program je vodila Sonja Klisić.