Ostali sportovi

Prijem za takmičare JJK Mornar

| 09:10:2018 | 15:28:52


Predsjednik  Opštine Bar Dušan Raičević  primio je najbolje takmičare  Džiu džicu  kluba “Mornar” iz Bara koji su ostvarili značajne rezultate na  velikom Međunarodnom prvenstvu u Atini od 20-23. septembra 2018.godine, na kojem je održano prvenstvo Balkana i svijeta do 15. godina starosti.

Kod Raičevića na prijemu bili su treneri  Jovo Stojanović i Saša Boltić i  mladi takmičari Elena Stojanović , Kristina Radosavović i Andrija Golić.

Takmičarka barskog Mornara Elena Stojanović  je u borbama do -48kg osvojila  bronzanu medalju  na Svjetskom prvenstvu uzrasta 15 godina,dok je druga naša sugrađanka Kristina Radosavović  u konkurenciji 1230 takmičara iz 34 države osvojila  prvo mjesto,zlatnu medalju u borbama do -40 kg i postala prvak Balkana . Andrija Golić zauzeo peto mjesto na Balkanu.

Predsjednik im je poželio dobrodošlicu, čestitao na postignutim rezultatima i izrazio zahvalnost  što promovišu svoj grad na najbolji način.

-Za nas ova nagrada nije iznenađenje, jer smo upoznati sa radom Vašeg kluba i sjajnim rezultatima koje postižete,i na koje smo izuzetno ponosni.Lokalna uprava će nastaviti da stvara sve preduslove i da  podržava sportiste, koji na ovakav način, svojim nesebičnim radom,velikim naporom i postignutim rezultatima predstavljaju uzor ostalima i neprestano rade na promociji Bara, ali i Crne Gore.

U ime trenera i takmičara  Džiu džicu kluba “Mornar” trener Saša Boltić  se  zahvalio predsjedniku na prijemu i podršci i istakao da će se truditi da opravdaju povjerenje.Boltić je  takođe rekao da se očekuje u narednom periodu od 4 godine  da Džiu Džicu dobije  status olimpijske discipline,  na šta je predsjednik dodao da se nada da će upravo u njihovom klubu biti onih koji će se takmičiti pod našom zastavom na Olimpijadi.