Ostali sportovi

„Korali” spremni za 400 rekreativaca

By Dan | 19:09:2018 | 20:59:27

TRADICIONALNI LJETNJI FESTIVAL SPORTA ZA SVE ODRŽAĆE SE OD DANAS DO NEDJELJE U SUTOMORU


Tradicionalni Ljetnji festival Sporta za sve, kojeg i ove godine zajednički organizuju Crnogorski savez i Asocijacija Sporta za sve Srbije održaće se ove godine u Sutomoru, od danas do nedjelje u hotelskom preduzeću Korali. Ova masovna rekreativna manifestacija okuplja ne samo učesnike iz Srbije i Crne Gore, već iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine, pa je poprimila balkanski karakter, a očekuje se dolazak preko 400 rekreativaca. Bogat takmičarski i rekreativni program, stručna tribina i mogućnost odmora i zabave utiču da je broj učesnika povećava svake godine. Milan Bracanović, predsjednik Crnogorskog saveza Sporta za sve, veoma je zadovoljan ovom manifestacijom.
- O dosadašnjoj afirmaciji i uspješnosti ovog događaja dovoljno govori činjenica da je Međunarodni olimpijski komitet u dva navrata bio njen generalni pokrovitelj. Podatak da traje više od četvrt vijeka takođe je potvrda kvaliteta. Uvjeren sam da će na ovom narednom, 28. po redu Ljetnjem festivalu, učesnici svojim ličnim šarmom upotpuniti ljepote kraja i ljepote programa, a organizatori, naše dvije asocijacije, će učiniti sve da boravak svim rekreativcima bude nezaboravan. Najavljeni dolazak Muse Lamija, generalnog sekretara Evropske asocijacije za kompanijski sport, govori da je ova manifestacija davno izašla iz okvira granica dvaju organizatora. Ističem zahvalnost Ministarstvu sporta Crne Gore na pokroviteljstvu i svesrdnoj pomoći u organizaciji Ljetnjeg festival, rekao je Milan Bracanović.
Prof dr Budimir Bijelić, član Upravnog odbora Crnogorskog saveza prezentovao je takmičarski program, koji je izuzetno bogat. Čine ga mali fudbal, basket, odbojka, odbojka na pijesku, stoni tenis, streljaštvo, šah, pikado, badminton i nogotenis, kao i najatraktivnije discipline-triatlon na vodi i narodni višeboj koji se sastoji iz trčanja na 30m, skoka u dalj i bacanja kamena s ramena. Učesnici će biti u prilici da osvoje diplome „Majstor rekreacije“, koja se dodeljuje svim takmičarima koji ostvare učešće u više od polovine programskih sadržaja. Za najbolje su predviđeni pehari, medalje i diplome.T.B.

Stručne tribine, testovi… 

Nije na Ljetnjem festivalu Sporta za sve bitan samo takmičarski program. Ima i stručnih rasprava, pa rekreativni program u koji se mogu uključiti svi od sedam do 77 godina. Edukativni program čine Stručna tribina, Eurofit test i test procjene fitnes statusa. Tematika stručne tribine je “Perspektive sportsko rekreativnih takmičenja zaposlenih”. Rekreativni program čine štafetno plivanje i veslanje, akvarobik i foto safari.