Ostali sportovi

Završene 10.Sportske igre u Mrkojevićima

| 09:08:2018 | 07:22:35


Finalnom utakmicom u malom fudbalu između ''Ultrasa'' i  ''Rossonera'' (2:2, 3:1 penali), dodijelom priznanja pokroviteljima, najuspješnijim takmičarima i ekipama na igrama okončane su 10. Sportske igre u Mrkojevićima kod Bara.
Okupile su preko 200 takmičara  koji su se 11.dana  nadmetali u više sportova i sportskih disciplina.
 
 
Nekadašnji "Dani Mrkojevića", osnovani 2004.godine sada su svedeni na sportske igre iza čije organizacije, sa puno entuzijazma od 2009.godine, stoji profesor fizičkog vaspitanja Elvir Bajramović.
 
 
“Jubilarna manifestacija je ove godine po svim parametrima pokazala da MZ Mrkojevići ima šta za ponuditi na samo svojim mještanima, nego i kompletnom gradu. Vjerujem da će ovakvi susreti zbližavati ljude, činiti ih srećnim i zadovljnim. Zahvaljujem se preduzeću ''Kalamper''  koje bilo generalni pokroviteljih ove manifestcije cijelu deceniju, kao i svim ostalim prijateljima manifestacije koji su dali izuzetan doprinos u njemom očuvanju”, kazao nam je Elvir Bajramović.
 
Završnoj večeri manifestacije je prisustvovao predsjednik opštine Bar Dušan Raičević, koji je pozdravio sve prisutne goste, učesnike, organizatore i ujedno izrazio zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije, koja je jako značajna za grad Bar, uz nadu da ona istraje i u narednom periodu.

 
“Izražavam zahvalnost organizatorima manifestacije što sam pozvan da večeras budem u društvu dragih Mrkojevića koji se već deset godina u toku ljetnjih mjeseci okupljaju na ovoj tradiconalnoj manifestaciji. Mrkojevići su vjekovima poznati kao jedno bogato zaleđe koje zdravim proizvodima snadbijeva naš grad, ali isto tako  poznati su  da njeguju i zdrave stilove života.
Večeras smo se okupili na mjestu koje je pod vedrim nebom ali uz želju i obavezu da svaki od nas u narednom periodu učini sve da Mrkojevići dobiju toliko očekivnu sportsku dvoranu koju itekako zalužuju. Uz lokalnu samoupravu koja je spremna da podrži ovako jedan važan projekat, uz podršku privrednika i dijaspore Mrkojevića koja je proteklih godina doprinosila razvitku ovog kraja, siguran sam da ćemo svi zajedno uložiti maksimalni napor u riješavanju ovog problema”, poručio je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević

 
Nagrade najuspješnim takmičarima na ovogodišnjim igrama uručili su istaknute ličnosti društvene i sportske zajednice iz Bara, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, savijetnik predsjednika Opštine Bar Asim Andrić, mr Ćazim Alković, prof. Neđeljko Đurović, prof. Elvir Bajramović, dipl.ing.nautike Emin Useinović, dipl.ing.građevine Tijana Duraković i student Stela Muslić.
 

Najupješniji takmičari i ekipe na ovogodinjim 10.Sportskim igrama u Mrkojevićima:
 
 Plivanje, rekreativci:
 
 1. Milan Popivoda
 2. Marko Čejović
 3. Senad Bulić
 
Plivanje, dječaci:
 1. Luka Vujošević
 2. Emir Alković
 3. Darijan Arabelović
 
Plivanje, djevojčice:
 
 1. Mihana Škretović
 2. Šejla Arabelović
 3. Šejla Alković
 
 
Skokovi u vodu:
 
 1. Filip Matović
 2. Milan Lilić
 3. Emin Useinović
 
Ronjenje na dah:
 
 1. Senad Bulić
 2. Filip Matović
 3. Marko Čejović
 
Kajak,  dvosjed:
 
 1. Marko Čejović i Elvir Bajramović
 2. Filip Matović i Senad Bulić
 3. Ćazim Alković i Emir Alković
 

 
Pucanje  u glinene golubove:
 
 1. Aldin Žuđelović
 2. Elmedin Kalezić
 3. Mustafa Kalamperović
 
Bilijar:
 
 1. Bojan Kukalj
 2. Enis Andrić
 3. Jovan Babović
 
 
Odbojka, žene:
 
 1. Kamenički most
 2. Veliki Pijesak
 3. Mrkojevići
 
Odbojka, muškarci:
 
 1. Gorana
 2. Mrkojevići
 3. Ultras
 
Mali fudbal:
 
 1. Ultras
 2. Rossoneri
 3. Velembusi
 
 
Najmlađi takmičar u istoriji ovog takmičenja bio je šestogodišnji Darian Kalamperović.