Ostali sportovi

Divna u finalu ETA turnira „Tirana Open 2018“ U14

| 16:04:2018 | 08:47:16


Od 8. do 15. aprila, u  organizaciji Tennis Europe i Teniskog kluba „National Sport Park“ u Tirani, održan je ETA  turnir „Tirana Open 2018“ u kategoriji do 14 godina.

Mlada teniserka Divna Ratković iz TK „Bar“ je u jakoj konkurenciji napravila odličan rezultat plasmanom u finale turnira u singl i dubl konkurenciji.

U žrijebu od 32 teniserke Divna je bila postavljena za drugog nosioca. U prvom kolu sastala se sa Rumunkom Riannom I. Coreisa koju je savladala u dva seta rezultatom 6:3, 6:1. U drugom kolu za protivnicu je imala Ruskinju Vladislavu Gerasenko koju je savladala rezultatom 6:2, 6:1. U četvrtfinalu sastala se sa Slovenkom Piom Marijom Rebec koju je pobijedila  6:1, 6:2.

U polufinalnom meču Divna je bila bolja od Srbijanke Laure Dukić koju je dobila 6:3, 6:2.Finalni meč je igrala protiv, prvog nosioca na turniru,  Ukrajinke Katerine Lazarenko koja je tog dana odnijela pobjedu rezultatom 6:4, 6:0.


U konkurenciji dublova Divna je nastupala sa partnerkom iz Grčke Athinom Pittom. Pošto su bile postavljene za prve nosioce, prvo kolo su bile slobodne. U drugom kolu sastale su se sa rusko crnogorskim parom V. Gerasenko i T. Nikčević od kojih su bile bolje i pobijedile 6:0, 6:2. U polu finalu sastale su se sa Italijankama F. Cambria i E. Rizzetto od kojih su bile bolje i dobile rezultatom 6:3, 6:1. Tako su stigle do finala gdje su se sastale sa francusko ruskim parom E. Jouy i A. Valitova gdje su posle uzbudljivog i neizvjesnog meča izgubile u super taj brejku rezultatom 6:3, 6:7, 10:3.

Za  Divnu i njenog  trenera Vojislava Dobrkovića, ovo je bio još jedan vrlo uspješan ETA turnir. Nastavljaju vrijedno da treniraju jer talentovanu Baranku čeka niz međunarodnih turnira. Veliku satisfakciju imaju jer je Divna prije par dana dobila i zvaničan poziv od  ITF –a i Tennis Europe da nastupa za ITF tim Evrope na prestižnim međunarodnim turnirima.