Ostali sportovi

Održan seminar atletskih sudija u Baru

| 09:04:2018 | 22:08:13


Atletski savez Crne Gore na osnovu godišnjeg programa uz podršku Ministrstva sporta Crne Gore realizovao je minulog vikenda u Baru uz tehničku podršku SRC “Topolica”  seminar za atletske sudije koji će suditi na atletskim takmičenjima u 2018.godini.

Seminaru je prisustvovalo oko 60 polaznika  najvećim dijelom iz Bara, kao i nekoliko sudija iz Podgorice i Bijelog Polja. Akcenat je dat na atletske sudije iz Bara gdje se održava najveći broj nacionalnih takmičenja iz Kalenedara takmičenja ASCG, a što je sve bilo u funkciji pripreme i edukacije sudija za organizaciju iduće godine Igara malih zemalja Evrope koje će se održati u Baru od 27.maja do 2.juna  za kada su predviđena atletska takmičenja.


Predavači na seminaru su bili potredsjednik Gojko Banjević  zadužen za sektor sporta, dr Aleksandar Vujičić član UO ASCG i predsjednik antidoping komisije ASCG, Milan Madžgalj-generalni sekretar ASCG, Dragan Smolović predsjednik sudiske organizacije ASCG međunarodni atletski sudija, Milena Mudreša rukovodilac elektronskog mjerenja u Savezu, Goran Trifunović glavni  tehnički rukovodilac takmičenja u Baru i professor Bato Matković ispred atletskog sudiskog odbora Bara, kao i komesar za takmicenje Savo Pavlović.


Seminar se sastojao iz dva dijela, teorijskog u prostorijama SRC “Topolica”, a predavanje se sastojalo od organizacije  atletskih takmičenja u ASCG, Pravila i propozicije u ASCG za 2018.godinu, upustva o načinu rada atletskih sudija na takmičenja, raspored sudija po disciplinama u Baru: bacanja, skokovi i trčanja i šafetne trke, podjela literature, a nakon toga uslijedio je drugi praktični dio koji je bio na stadionu praktičan rad organizacije prijemnog centra,organizagija i rad startera, skokovi, bacanja, trčanja i štafetnih trka uz demonstraciju i sva objašnjenja i pojašnjenja, kao i prikaz vođenja zapisnika na atletskim takmičenjima.


Na kraju seminara svi polaznici su dobili sertfikat ovog značajnog seminara koji se realizovao po programu Svjetske atletske federacije.