Ostali sportovi

Seminar atletskih sudija u subotu Baru

| 05:04:2018 | 13:21:18


U cilju podizanja kvaliteta suđenja na veći nivo, Atletski savez Crne Gore uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore će u subotu u Baru sa početkom u 10:00 časova organizuje seminar za atletske sudije, kojem mogu prisustvovati sve zainteresovane sudije sa područja Crne Gore, sa akcentom na atletske sudije iz Bara, gdje se održava najviše nacionalnih takmičenja.

Uz teorijska i praktična znanja koja će biti u prilici da usvoje u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra „Topolica“ i na stadionu, učesnici seminara će dobiti i Uputstvo za rad atletskih sudija i Etički kodeks atletskih sudija, kao i sertifikat o završenom seminaru. Biće u prilici da pored teoretskog dijela u drugom dijelu seminara na stadionu praktično rade po grupama: skokovi, bacanja, trčanja i štafetne trke, učestvuju u demonstraciji starta i radu sudija na cilju uz upotrebu elektronskog mjerenja i praktično rade na vođenju zapisnika na atletskim takmičenjima .

-Iz ASCG pozivaju sve koji žele da svoje znanje prošire i upoznaju se sa Upustvom o načinu rada atletskih  sudija na takmičenju da dođu na seminar, a akcenat je na atletskim sudijama sa područja opštine Bar koji su i nosioci suđenja na najvećem dijelu takmičenja koja se nalaze u Kalendaru ASCG. Ovo je prvi seminar takve vrste u poslednje vrijeme i naročito je značajan s obzirom da će se iduće godine atletska takmičenja na Igrama malih zemalja Evrope održati u Baru, rekao je generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj, koji je ujedno i jedan od predavača na seminaru.

Pored Madžgalja, predavači na seminaru će biti i potpredsjednik ASCG Gojko Banjević, član UO ASCG dr. Aleksandar Vujičić, predsjednik Sudijske organizacije Dragan Smolović, zatim Milena Mudreša, Bato Matković i Goran Trifunović.