Ostali sportovi

Divna među osam najboljih na ETA turniru u Rijeci

| 02:04:2018 | 07:35:58


Od 25. marta do 1. aprila, u  organizaciji Tennis Europe i Teniskog kluba „Kvarner“, u Rijeci je održan tradicionalni turnir „Kvarner Junior Open 2018“ u kategoriji do 16 godina.

Mlada teniserka Divna Ratković iz TK „Bar“ nastupajući u dvije godine starijoj i jačoj konkurenciji, napravila je odličan rezultat plasmanom u četvrtfinale turnira među osam najboljih takmičarki.

U žrijebu od 64 teniserke Divna je bila postavljena za petog nosioca. U prvom kolu sastala se sa Hrvaticom Tenom Rajki koju je savladala u dva seta rezultatom 7:5, 6:1, u drugom je za protivnicu imala Slovenku Anu Zalu Volk koju je savladala takođe u dva seta 6:1, 6:1., dok je rećem kolu, koje je bilo važno za ulazak u četvrtfinale savladala Maru Žunić iz Hrvatske sa 6:3, 6:1.

Zbog najavljenih loših vremenskih uslova mečevi četvrtfinala su igrani istog dana nakon kratke pauze.

Za ulazak u polufinale Divna se sastala sa Laurom Cuomo iz Italije ali zbog umora  nije mogla da pruži svoj maksimum i poražena je 6:1, 6:1.

Ovo je, za Divnu, bio još jedan uspješan ETA turnir u nizu kojim se priprema i podiže formu za međunarodne turnire koji je čekaju u narednom periodu.