Ostali sportovi

Divna Ratković treća u Antaliji na ETA turniru druge kategorije

by Ilija Kovačević | 11:03:2018 | 18:05:57


Najtalentovaniji crnogorski reprezentativci do 12 i 14 godina borave u Antaliji, gdje učestvuju na dvonedjeljnom kampu u organizaciji Evropske teniske asocijacije (ETA) u okviru koga nastupaju na dva razvojna turnira,.

Prvi turnir se igrao u Antaliji od 7.marta do 11.marta u organizaciji Evropske teniske asocijacije (ETA) i ITF a.U žrijebu od 32 djevojčice naša sugrađanka Divna Ratković je bila postavljena za trećeg nosioca.

U prvom kolu je bila slobodna, dok se u drugom sastala sa Bugarkom Yoanom Radulovom koju je pobijedila 6:4, 6:0. Potom se četvrtfinalu sastala sa teniserkom iz BiH Amilom Gulamović koju je pobijedila 6:0 6:2.Tako se plasirala u polufinale turnira gdje se sastala sa Aleksandrom Simevom iz Makedonije koja je bila prvi nosilac na turniru.U neizvjesnom meču koji je trajao više od tri sata. Divna je izgubila u tri seta 7:5 3:6 6:4. Za nijansu joj je izmaklo finale.

Jutros je odigrala meč za treće mjesto sa Duru Yagmur Durgun iz Turske koju je dobila 6:2 6:0. Odličan rezultat i osvajanje trećeg mjesta, jer je ovo ETA turnir druge kategorije.

U dublu Divna je nastupala sa Bojanom Nikčević za reprezentaciju Crne Gore.Bile su postavljene u žrijebu kao drugi nosioci. U prvom kolu bile su slobodne.

U drugom su pobijedile par iz Turske Durgun Duru Yagmur i Olcer Izem Elif 5:7 6:4 i u super taj brejku 14:12.

U polufinalu su dobile par iz Gruzije Kobidze Anastasiu i Tsintsadze Nutsu 6:3 6:1.

U finalu su se sastale sa parom iz Makedonije Simeva Aleksandra i Stojanova Jana , a tu su poslije dobijenog prvog seta 6:1, u drugom izgubile 1:6, a u super taj brejku 8:10.

Drugi turnir u Antaliji počinje sjutra 12.marta i traje do 17.marta.