Odbojka

Na kraju Balkanskog prvenstva kadeti poraženi od Rumunije

| 11:07:2016 | 20:13:58


Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore kao šestoplasirana završila je nastup na Balkanskom prvenstvu u bugarskom Dobriču. Crnogorski kadeti poraženi su u nedjelju u meču za peto mjesto od Rumunije 3:1 (25:17, 25:17, 21:25, 25:22).

Izabranici selektora Zorana Vukčevića šampionat su završili sa dvije pobjede i tri poraza. Crnogorski kadeti dobili su Rumuniju u grupi 3:1, dok su u subotu u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta slavili protiv Kosova 3:0. Poraženi su od Grčke i Srbije, a oba meča izgubili su nakon pet odigranih setova.

“Desilo se ono čega sam se i pribojavao. Zadnji dan turnira i propuštena šansa da se nađemo među četiri ekipe, dosta prazni smo ušli u meč. Pravili smo greške na svim elementima, što je pogotovo izraženo bilo u prva dva seta. U trećem setu smo već donekle vratili našu igru i uspjeli da je zadržimo skoro do samog kraja četvrtog seta. Nemam naviku da javno komentarišem suđenje, ali epizoda koju je imao grčki sudija je bila više nego sramna. Jednostvano smo morali da sačekamo ili grešku protivnika ili da mnogo udaljeni od mreže i napadamo i blokiramo. Moram da naglasim da je naša reprezentacija na ovom turniru, bez obzira na šesto mjesto, pokazala velik napredak u svojoj igri, i sigurno će dalji rad sa njima dovesti do boljih rezultata.” izjavio je nakon meča selektor muške kadetske reprezentacije Zoran Vukčević.