Odbojka

Gimnazija Niko Rolović odbranila titule u odbojci

| 22:04:2018 | 11:49:30


U Baru je održano Državno prvenstvo srednjih škola u odbojci. Pobjednici opštinskih i regionalnih takmičenja učestvovali su na državnom takmičenju a pravo nastupa u sali “Poljoprtivredne škole" izborili su: Gimnazije "Slobodan Škerović" - Podgorica, "Stojan Cerović" Nikšić,  "Milvoje Dobrašinović" Bijelo Polje i Gimnazija "Niko Rolović iz Bara.

Kako su i prošle godine bili pobjednici u obije konkurencije i u muškoj i u ženskoj, barski gimnazijalci su važili za glavne favorite takmičenja. To su i opravdali pa su ubjedljivo osvojili prva mjesta u obije konkurencije i postali državni prvaci i tako sačuvali titulu od prošle godine.

Muškarci su u polufinalu savladali svoje vršnjake iz Nikšića sa 2:0 (25:20 i 25:18) da bi u finalu bili bolji i od kolega iz Bijelog Polja takođe sa 2:0 (25:17 i 29:27).

Ekipa iz Bara je nastupila u sastavu: Marko Kosović, Amar Šukurica, Luka Džarić, Vladimir Novović, Bogdan Žižić, Strahinja Jovančević, Jakov Bilčić, Mihailo Klisić, Đorđe Leković i Đorđe Popović.


Mnogo lakši posao su imale djevojke iz barske gimnazije koje su u polufinalu savladale vršnjakinje iz Podgorice sa 2:0 (25:18 i 25:19), dok su i finalu bile bolje od ekipe iz Bijelog Polja takođe sa 2:0 (25:19, 25:8).

Djevojke su nastupile u sastavu: Katarina Ćaćić, Teodora Čavić, Marijana Mumović, Anđela Čarapić, Tijana Tvrdišić, Anđela Nikolić, Zorka Stanišić, Ana Barjaktarović, Marija Tuševljak, Petra Kostić, Jelena i Jovana Franović.

Prof. Lazar Macanović je vodio obije ekipe na takmičenju, a pomagao  mu je prof. Vasilije Vasko Milošević.

Ostaje žal što Školski sportski savez nije u mogućnosti da pošalje ekipe iz barske gimnazije na Svjetsko prvenstvo koje se u junu održava u Poljskoj što je radio predhodnih godina, jer je sigunro da bi ove ekipe i te kako bile konkurentne i na takmičenju sa srednjoškolcima iz cijelog svijeta.

Neka ovo bude povod da se svi zajedno udružimo kako privrednici iz Bara, tako Opština Bar, Ministarstvo prosvjete Crne Gore. Ministartstvo sporta Crne Gore i svi koji mogu na nivou Crne Gore da pomognu da dvije super talentovane ekipe odu na svjetsku odbojkašku smotru.