Odbojka

Bar domaćin finalnog turnira Kupa CG za odbojkašice

izvor; MINA & OSCG / foto OSCG | 05:04:2018 | 13:15:59


Bar će u nedjelju i ponedjeljak biti domaćin finalnog turira Kupa Crne Gore za odbojkašice, na kojem će se za trofej boriti barski timovi Galeb i Luka Bar, pljevaljski Rudar i Morača iz Podgorice.

U nedjeljnim polufinalnim duelima, kao i prošle godine, u 17 sati igraće Luka Bar i Rudar, dok će drugog finalistu odlučiti duel Galeba i Morače (19.30). 

Finalni meč u ponedjeljak počeće u 16 sati i 30 minuta uz TV prenos. 

Trener Luke Bar, Vladimir Milačić kazao je da se nikada nije desilo da sve četiri ekipe konkurišu za trofej. 

"Dosadašnji tok lige je to pokazao. Sve utakmice bile su neizvjesne. Činjenica da smo se prijavili za domaćina turnira pokazuje da imamo realne šanse, podjednake sa ostalim ekipama. Nadam se da ćemo u nedjelju pokazati kvalitet, pobijediti Rudar sa kojim smo imali veliku borbu na utakmici u Baru. Svi smo spremni i orni, nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju", kazao je Milačić na konferenciji za novinare.

Srednji bloker Rudara, Sonja Svrkota kazala je da je osvajanje Kupa Crne Gore jedan od ciljeva pljevaljskog tima za ovu sezonu.

"Nadam se da ćemo taj cilj ispuniti. Ekipa je spremna i motivisana. Luka Bar je izuzetno kvalitetna ekipa, ali nadam se da ćemo ih pobijediti", kazala je Svrkota.

Trener Morače, Predrag Đonović kazao je da je podgorički tim već ispunio zacrtane ciljeve za ovu sezonu.

"Plasirali smo se na finalni turnir Kupa i izborli polufinale plej-ofa. Idemo u Bar bez opterećenja, da odigramo dobro. Djevojke su spremne, iako smo imali dosta problema sa igračicama koje treniraju i rade. Trenutno smo kompletni", kazao je Đonović.

Trener Galeba, Nikola Masoničić kazao je da njegov tim nije favorit u nedjeljnom polufinalu.

"Svjesni smo da nijesmo favoriti. Odigrali smo ove sezone dvije utakmice u pet setova. Oni su pobijedili u Baru, a mi u Podgorici. U obje te utakmice bili smo kompletni, a na finalnom turniru igraćemo bez dvije igračice, od koje bi jedna, a možda i obje, bila u startnoj postavi", kazao je Masoničić.

On je naglasio da je sezona završena za kapitena Kristinu Drešić i Lanu Vujošević.

"Iz tog razloga nijesmo favoriti, ali smo spremni – spremniji od ovoga ne možemo biti. Idemo da se borimo, znamo da su jaki, da imaju možda i najboljeg trenera u ligi. Nećemo se predati, idemo da probamo da ih dobijemo i izborimo finale. Nakon toga ćemo razmišljati o finalu", kazao je Masoničić.

Trofej brani Luka Bar, koja je u prošlogodišnjem finalu pobijedila Galeb 3:2.