Košarka

Mornar ipak ide dalje u Fibakupu

by Milan Vujović | 08:02:2018 | 06:38:48


Uprkos ubjedljivom porazu u Minsku od Cmokija košarkaši Mornara su se plasirali u osminufinala Fibakupa.

Utakmica u Minsku, što se tiče barskog tima ništa nije odlučivala. Na sajtu "FIBA Europe cup" stoji da su Mornar i Keravnos sa Kipra prošli dalje kao ekipe koje su imale skor od po tri pobjede i poraza.

Mornar i Keravnos su bili treći u "K", odnosno "L" grupi.

U osminu finala FIBA Evrokupa idu po dvije prvoplasirane ekipe iz četiri grupe druge faze, kao i osam najslabijih timova iz FIBA Lige šampiona.

Dobitna šifra prolaska Barana u dalje takmičenje je u dosta komplikovanom administrativnom sistemu. Naime, Estudijantes, Šalon, Strazbur i AEK, učesnici Lige šampiona, imaju ugovor sa FIBA da ni u jednom slučaju ne igraju Evrokup.

S obzirom na to da su Estudijantes i Šalon u grupi od osam učesnika, koji nisu ušli u završnicu FIBA Lige šampiona, a ne igraju FIBA Evrokup, njihovo mjesto zauzimaju dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz druge faze FIBA Evrokupa.

Barani su  na taj način ipak među 16 ekipa koje idu dalje. Na žrijebu koji će se obaviti danas od 11 sati, dobiće rivala u osmini finala, a to neće moći da budu ekipe iz Mornarove grupe; Baken i Cmoki.

Mogući rivali su Le Portel (Francuska), Fehervar (Mađarska), Donar (Holandija), Nižnji Novgorod (Rusija), Kormend (Mađarska), Kluž (Rumunija) Sasari (Italija), Ventspils (Letonija), Avelino (Italija), Venecija (Italija) i Ostende (Belgija).