Košarka

Član Mornara Nemanja Vranješ pozvan za meč sa Španijom

izvor; KSCG & MINA | 20:11:2017 | 16:45:29


Novi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Zvezdan Mitrović kazao je da je imenovanje na tu funkciju doživljava kao krunu njegove trenerske karijere.

Mitrović će na klupi debitovati u petak u duelu sa Španijom.On je za start kvačifikacja za Svjetsko prvenstvo saopštio je spisak igrača.

Pozvani su:

Plejmejkeri: Nikola Ivanović (Budućnost VOLI), Petar Popović (Budućnost VOLI), Nikola Pavlićević (MZT Skoplje);

Bekovi: Nemanja Vranješ (Mornar), Vladimir Mihailović (Telent BC Oostende - Belgija), Suad Šehović (Budućnost VOLI), Javonte Green (Alma Trieste - Italija);

Centri: Nemanja Radović (Obradairo - Španija), Marko Simonović (Mens Sana - Italija), Nemanja Đurišić (Telekom Bonn - Njemačka), Blagota Sekulić (Fuenlabrada - Španija), Filip Barović (Budućnost VOLI), Zoran Nikolić (Budućnost VOLI).

"Smatram da je ovo mjesto kruna karijere u svakom poslu, pogotovo u našem trenerskom, pogotovo u mjestu gdje si rođen u državi gdje si ponikao. Zadnjih 15 godina sam vani, ali sam bio uz reprezentaciju, radio sam i sa mlađim kategorijama, B selekcijom, bili smo u kontaktu i produžavamo rad i saradnju koja traje evo već 25 godina", kazao je Mitrović.

Ugovor sa njim potpisan je do završetka kvalifikacija za Mundobasket.

"Što se tiče takmičenja i novog sistema koji je nešto novo za sve nas, tu mislim na sistem prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, malo je u sjenci sukoba Eurolige - FIBA - igrača. Na spisku je 13 igrača, odnosno njih 24 je na širem za svaki slučaj ako u pripremnom periodu bude nekih nepredviđenih dešavanja, povreda, bolesti, da možemo dopuniti spisak sa nekim od njih", rekao je Mitrović

On je kazao da je i novi tim Španije nepoznanica, navodeći da će igrati čisto na individualni pristup.
 
"Igrači će dobiti karakteristike protivničkih igrača i nadam se pomoći Blagote Sekulića i Nemanje Radovića u pripremi za taj duel. Gledaju se sistemi odbrane i napada, pravi se taktički dio, ali za nas je to sve nepoznanica i biće važna informacija o njihovom individualnom kvalitetu. Biće specifično adaptirati se, ali ćemo probati da u tih osam treninga do utakmice postavimo osnovne elemente u fazi napada i odbrane", rekao je Mitrović.

Kapiten Blagota Sekulić smatra da Crna Gora može do iznenađenja u meču sa Španijom.

"Španija dolazi bez igrača koji igraju u Evroligi, u izmijenjenom sastavu nego što su bili na ljetos na EP. I bez pomenutih igrača, napravili su dobar sastav spoj veoma iskusnih igrača i nekih mladih igrača pred kojima je velika karijera, ali koji su već u ovom trenutku veoma kvalitetni. Tako da svakako nas očekuje teška utakmica. Mislim da nijesmo favoriti, ali imamo šanse, da uz pametnu igru, veliku borbenost i nadam se punu "Moraču", napravimo iznenađenje", rekao je Sekulić.

On je dodao da Crnoj Gori nedostaje najkvalitetniji dio tima, centarska linija.

"Španija ima potpuno novi tim i sigurno će im biti teško da to sve ukomponuju u kratkom periodu. Ali, svakako nam neće biti lako", rekao je Sekulić.

Duel u dvorani Morača počeće u 20 sati.