Košarka

Pavićević zadovoljan nastupom Mornara u finalu Kupa

by Arena | 22:02:2016 | 20:00:41


Mornar je 32 minuta bio ravnopravan rival Budućnost Voliju, ako ne i bolji na terenu ,,Morače“.  I to je najbolja vijest za crnogorsku košarku, pored odličnog izdanja mladih igrača crnogorskog prvaka na završnom turniru. Barani su prije svega pokazali individualni kvalitet, u timu koji je očigledno pažljivo selektiran i u koji je mnogo uloženo. Sada je jasno da odlični rezultati u Balkanskoj ligi i domaćemprvenstvu nijesu slučajnost, na ponos trenera Đorđija Pavićevića. Zato je jasno zbog čega je strateg barskog tima bio nasmijan i zadovoljan nakon inala, uprkos porazu od lidera ABA lige.

- Naš plan je jasan, želimo u ABA ligu naredne sezone i mislimda smo na završnici Kupa dokazali da smo na pravom putu i vrijedni tih ambicija. Takođe smo zadovoljni, jer smo pokazali trend novog kvaliteta crnogorske klupske košarke i drago nam je što smo te priče – kazao je Pavićević.

Ekipa može da računa na veliki kvalitet veterana Balše Radunovića, siguran šut Džonsa koji je nadigrao Omara Kuka na ,,jedinici“, te izvanrednog Sampsona, skakača i defanzivca ali i dobru šutersku opciju. Ali, tu su i sjajne domaće snage, prije svega pod obručom.

- Igrali smo napadački, u prvom poluvremenu protiv Budućnost Volija viđeno je preko 100 poena. To je košarka kakvu publika volim, kakvu i ja želim da igramo, to je ono po čemu će Mornar biti prepoznatljiv. A već je prepoznat kao ozbiljna košarkaška organizacija i van Crne Gore – rekao je Pavićević.

Njegovom timu fali samo malo taktičke zrelosti, vidjelo se u finišu protiv Budućnost Volija da se previše težilo individualnim rješenjima. Ova ekipa bi, ukoliko bude sačuvana na ljeto, imala šta da kaže i u regionu, a bila i briga za najbolje u ABA ligi. Svakako će završnicu nacionalnog prvenstva učiniti zanimljivijom i atraktivnom, na radost košarkaške publike.
 
O Sutjesci u ABA

Sada je jasno, ukoliko Sutjeska ne obezbijedi opstanak u ABA ligi u posljednja dva kola, Mornar će automatski dobiti pravo nastupa naredne sezone. To je ipak rasplet koji Đorđije Pavićević ne priželjkuje.

- Želim Sutjesci sreću, da dokažu izuzetan kvalitet tako što će izboriti plasman među 12 do kraja sezone. Pobijedili smo ih u polufinalu Kupa, vjerujem da bi duel u polufinalu prvenstva, koji bi onda odlučio mjesto u ABA ligi, bio sjajan za crnogorsku košarku, a mi vjerujemo da smo bolji tim i organizacija – kazao je Pavićević.