Košarka

U šestom kolu ABA lige Mornar gost Cibone

by Milan Vujović | 03:11:2018 | 06:48:09


U šestom kolu ABA lige košarkaši Mornara idu na svoje četvrto gostovanje. Sva četiri gostovanja su imali u Sloveniji i Hrvatskoj. Ovoga puta domaćin Baranima je Cibona.

Ekipa trenera Mihaila Pavićevića sa Zagrepčanima se sastajala četiri puta u regionalnom takmičenju i skor je 2:2. U prvoj sezoni, 2016/17, Cibona je slavila „na mišiće“ kod kuće 91:89, dok je u Baru Mornar pružio jednu od svojih najboljih partija u toj debitantskoj sezoni i do nogu potukao „cibose“ 92:57. Prošle sezone obje ekipe bile su bolje u gostima, Cibona je dobila u Baru 82:78, a Mornar u Zagrebu 82:79.

Nedjeljnu utakmice obje ekipe dočekuju sa učinkom 2:3.

Trener Pavićević očekuje neizvjesnu utakmicu.
- Kad moji igrači daju sve od sebe i poslije poraza volim da im čestitam, ali kad 40 minuta igraju kao „bez glave“, kao protiv Mege, onda to zasmeta. Žao mi je što brejk iz Zadra nismo potvrdili u narednoj utakmici u Baru. Ali, šta je tu je, idemo dalje. Nema velikog jadikovanja poslije poraza niti pretjeranog radovanja šnakon pobjede, jer ovo je ujednačena liga u kojoj svako svakoga može da dobije.

Cibona je poslije lošeg starta napravila dva jako dobra rezultata, savladala je Cedevitu kući i Olimpiju u Ljubljani i sigurno je da nas čeka u dobrom raspoloženju. Međutim, to ne umanjuje naše nade da pokušamo da napravimo još jedan brejk na strani. Ovo je odlična prilika, bez obzira što je Cibona, nesumnjivo, kvalitetna ekipa.


Poslije povreda i bolesti koje smo imali napokon smo kompletni. Povratkom za nas veoma bitnih igrača Mićovića i Drenovca gajimo jedan objektivan optimizam i sa tim optimizmom putujemo u Zagreb da napravimo dobar rezultat – zaključio je Mihailo Pavićević.

Đorđe Drenovac se oporavio od povrede.
- Prvo poluvrijeme utakmice sa Ritasom ohrabruje. Ukoliko tako budemo igrali sve vrijeme u Zagrebu možemo da očekujemo povoljan ishod meča sa Cibonom – ističe Drenovac.

Utakmica između Cibone i Mornara, u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ u Zagrebu, biće odigrana u nedjelju, 4. novembra, sa početkom u 17 časova.