Košarka

Zahvalnice za privrednike koji podržavaju KK Mornar

by Ilija Kovačević | 09:07:2018 | 22:23:41


Na prelazu između dvije sezone, KK Mornar je večeras u restoranu „Kraljevska plaža“ organizovao prijem za barske i crnogorske privrednike kako bi im se zahvalio na nesebičnoj pomoći koju su im pružali tokom najuspješnije sezone u istoriji kluba.

Na jednom mjestu bili su svi oni koji su zajedno tokom prethodne sezone pomogli barskom sportskom brendu da ostvari rezultate za pamćenje.


U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik KK Mornar Igor Lukšić;

-Šta reći a ne ponoviti se. Više nego ponosni smo na uspjeh našeg kluba. Vi ste zajedno sa nama dio toga odnosno treba da se osjećate ponosnim kao i mi, jer ste dio Mornara dio Bara. U sezoni 2017/18 pomogli ste nam da ostvarimo vanredne sportske uspjehe, od učesšća u play off-u ABA lige, mitskih duela a Crvenom zvezdom, preko finala Kupa Crne Gore, četvrtfinala Fibinog Eurokupa, do osvajanja crnogorskog prcvenstva. Zato smo osjećali potrebu na prelazu između dvije sezone, istovremeno se pripremajući za narednu sezonu, organizujemo jedno ovakvo veče, zahvalimo se na vašem veoma značajnom doprinosu koji smo osjećali u prethodnom periodu i na neki način najavimo sezonu 2018/19 gdje takođe ulazimo sa velikim ambicijama sa ozbiljnim zadatkom da kao i ranijih godina i naredne sezone obezbjedimo još bolji rezultat. Šta je to bolji rezultat – vidjećemo, rekao je prilikom obraćanja privrednicima predsjednik kluba, Igor Lukšić.

U ime opštine Bar Mornaru je poželio još bolje rezultate Dušan Raičević;

-Da vam se zahvalim za podršku Mornaru ne samo prošle godine, već i svih godina unazad. Kao kruna sve te podrške je i ovaj ostvaren rezultat, odnosno što smo sa ponosom svi prije par dana ispratili, žrijebanje za Eurokup, kada je Mornar Bar bio u društvu najboljih ekipa i biće učesnik drugog najjačeg takmičenja u Evropi. Obaveza svih nas je da pružimo dodatni napor da u narednoj takmičarskoj godini svi zajedno pružimo podršku Mornaru jer oni to zaista zaslužuju. Opština Bar će itekako u narednom periodu pokušati da pronađe adekvatan izvor finansiranja svih onih aktivnosti koje će biti sprovođene od strane ovih ljudi iz kluba, koji zavređuju aplauz za sve ono što su uradili i što će uraditi za Bar i Crnu Goru u narednoj takmičarskoj godini, istakao je Raičević.


Član uprave Mornara, poznati barski privrednik Nedeljko Lale Čović je pokušao naći model kako ovogodišnji uspjeh ponoviti ili ga nadmašiti;

-Hvala vam što se u ovolikom broju došli da ispratimo veliki uspjeh Mornara u prošloj sezoni. Hvala vam što ste ispali korektni u svojim preuzetim obavezama prema ovom kluba, uz čestitike za sve što su uradili prošle sezone. To su izuzetni rezultati koji se mogu ponoviti ali jako teško. Mogu se ponoviti svi ovi rezultati ako i mi u idućoj godini budemo u još većem broju i sa još više sredstava svi zajedno pomogli, kazao je Čović, vlasnik firme Bonesa.

 

Rade Vujačić koji je na čelu barskih privrednika, ujedno kao i podrška ispred SOHO Grupe rekao je da mu je čast da stoji pored ovog najboljeg tima koji je napravio nešto za Bar, odnosno što ranije niko u istoriji ovog grada nikad nije uspio. Mornar je prvi put objedinio sve privrednike grada Bara da funckionišu kao jedan.

-Zato bih volio da svi privrednici nastave ovaj niz podrške i naredne sezone, da se svi uključimo koliko god ko može, da pomognemo Mornaru da ovaj klub nastavi da bude najbolji ambasadar Bara, jer je pred nama, predosjećam, sezona, odnosno nešto najljepše i najveće, kazao je Vujačić.

Predstavljen kao bivši predsjednik Skupštine opštine Bar, poznati barski privrednik  Radomir Cakan Novaković je u šaljivom tonu na početku obraćanja istakao da je trenutno neraspoređen, bez posla, i ne zna da li ću u narednom priodu biti u prilici da pomogne;

-Ovo što Đoko radi, ja radim čitam svoj život. Znači, uvijek treba prijateljima pomoći kad je pomoć potrebna. Potrudiću se da u narednom periodu isto tako mojim dragim prijateljima koji su me uvažili, koji su mi dozvolili da zadnje dvije godine reprezentujem svoj grad, koji su mi dozvoli da u ime i ovog kluba kažem neku lijepu riječ. Smatram da je Mornar brend i da ga treba podržati koliko god ko ima moći. Svi znamo kakva je situacija u gradu, kakva je ekonomska situacija u državi,  ali smatram da za uspješne projekte novac se mora naći. Kako, nadam se da ova ekipa to zna, rekao je Novaković.


Na kraju prvi čovjek barske košarke Đorđije Pavićević je potvrdio da je u toku pravljenje ekipe za narednu sezonu i da će vrlo brzo, odnosno čim to prilike budu nalagale izaći u javnost;

-Najdalje za nekih desetak dana izaćemo u javnost sa informacijama oko sastava za narednu sezonu. Ovih danas smo moji saradnici i ja bili zauzeti oko Barselone i Eurokupa, ali veoma brzo biće informacija iz ovog kluba. Nama je i dalje glavni prioritet ABA liga, koja će naredne sezone biti daleko jača nego ove koja je za nama. Cilj nam je da budemo u ovoj ligi ne godinu ili dvije već narednih desetak godina, odnosno da budemo stabilan ABA ligaš. Svakako nećemo zapostaviti ni Eurokup, naprotiv, gdje će Bar biti u prilici da vidim krem evropske košarke, kazao je glavni menadžer barskog kluba Đorđrije Pavićević.


Na druženju je večeras upriličena i mala svečanost. Naime, izvršni direktor kompanije “Monteput”, koja gazduje tunelom Sozina Jonuz Mujević potpisao je ugovor o poslovno - sportskoj saradnji sa direktorom KK Mornar Radivojem Mandićem.

Potom su uručene zahvalnice privrednicima iz Bara i Crne Gore njih 30-tak koji su prethodne sezone bili uz ovaj klub, dok je na kraju urađena video prezentacija sponzora i prijatelja kluba.