Košarka

Barski Mediteran pobjednik tradicionalnog CDPR turnira

| 09:07:2018 | 08:39:50

Pobjednik turnira kojeg je povodom Dana državnosti organizovalo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka je KK Mediteran. Mladići iz Bara su u finalnom meču nadigrali vršnjake iz turske ekipe MG.
 
Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore iz Sutomora, tradicionalno, ovog puta dvanaesti put, povodom Dana državnosti Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizovalo je košarkaški turnir za kadete.
 
-Pored proslave i obilježavanja Praznika, ovo predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera. Učesnici košarkaškog turnira „Sutomore 2018” koji je ove godine opet bio bio međunarodni, bile su ekipe: KK Sutomore iz Sutomora, KK Mediteran iz Bara i dvije turske ekipe: KK MG i KK Bursa iz Burse. Turnir je održan na terenima OŠ „Ante Đedović” u Baru, a učestvovali su igrači rođeni 2003 i 2004. godine, saopšteno je iz CDPR-a.
 
U polufinalnim utakmicama turnira u subotu KK Sutomore je izgubilo od KK MG sa 74 : 68, a nakon toga KK Mediteran je nadigrao KK Bursu sa 89 : 33.

U utakmici za treće mjesto, dan kasnije u nedjelju KK Bursa je sa 73 : 69 savladala KK Sutomore, dok je pobjednik turnira KK Mediteran nadigrao u finalnoj utakmici KK MG sa
87 : 59.
 
CDPR je kao i uvijek do sada velikim peharom nagradilo pobjednika turnira ekipu KK Mediteran, dok su drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobile prigodne pehare.
 
Najbolji igrač turnira Vlado Vreteničić iz KK Mediteran i najbolji strijelac turnira Aras Aksoj iz KK MG takođe su zasluženo dobili kao nagradu prigodne medalje.
 
Inače najbolju petorku turnira pored Arasa Aksoja i Vlada Vreteničića sačinjavaju i Eren Ozbarlas, Can Ismar i Miloš Bujković.