Košarka

Svečanost u odjeljenju IV 1 OŠ “Jugoslavija”

by Milan Vujović / foto privatna arhiva | 12:06:2018 | 18:28:53


“Đoko, majstore!”
 
Svečano je danas bilo u popodnevnoj smjeni u Osnovnoj školi “Jugoslavija”. U goste odjeljenju IV 1 došao je Đorđije Pavićević, glavni menadžer Mornara i svim đacima podijelio kape, šalove i majice kluba, novog prvaka Crne Gore u košarci.
 
Bila je to svojevrsna zahvalnost djevojčicama i dječacima ovog odjeljenja koji su na svoj način proslavili titulu Mornara. Naime, đaci su, poslije treće pobjede barskih košarkaša protiv Budućnosti i osvajanja titule zamolili svoju učiteljicu Maju Cvetinović da jedan čas posvete Mornaru. Učiteljica im je dozvolila i bila je prijatno iznenađena inventivnošću svojih đaka, pjesmama i recitacijama, napisanim specijano za tu priliku. Poslala je klip Mornaru i danas je stigao odgovor u vidu majica, kapa i šalova. Oduševljeni mališani klicali su Mornaru i Đoku (“Šam-pi-oni”, “Đoko, majstore”, “Mi smo Barani, najjači smo, najjači…), a kako se u popodnevnoj smjeni brzo pročulo ko je u došao u goste IV 1, u holu škole nastalo je “opsadno stanje”, pa je Pavićević podijelio više autograma nego u dosadašnjoj igračkoj i trenerskoj karijeri. O tome je posvjedočio Radivoje Mandić, jedan od direktora Mornara, koji je sa Đokom bio u posjeti školi “Jugoslavija”.

 
“Više mi znači ovo dječije oduševljenje, ova njihova iskrena sreća, nego sve druge pohvale koje smo dobili za titulu i cjelokupnu sezonu”, kazao je Pavićević, napominjući da je naručio još hiljadu šampionskih majica koje će dobiti najmlađi navijači Mornara.
 
Inače, poslije sportske, KK Mornar nastavlja svoju humanu misiju. Danas je porodici jednogodišnje Maše Baošić iz Sutomora uplaćeno 6.500 eura, za njeno liječenje. Novac je prikupljen na utakmici Mornar – Budućnost Voli kada su karte po cijeni od dva eura otkupili Nikola Vučević i Đoko Pavićević (po 1.000), DPS (750) i Luka Bar (500).