Košarka

Luković za SK: Pavićevići su mi donijeli poziv iz snova

Izvor; Sport Klub / autor Svetozar Janičić / foto Miki Bijedić | 12:06:2018 | 07:54:38


Uroš Luković sjajni centar Mornara ostavio je iza sebe sezonu iz snova. Osvojio je šampionsku titulu sa Mornarom, izborio plasman u polufinale ABA lige, plasman u Evrokup, igrao je u finalu Kupa Crne Gore, četvrtfinalu FIBA Kupa Evrope.

Kao šlag na tortu stigao je poziv za reprezentaciju Srbije, koji je Luković toliko želio i čekao.

“Iluzorno je trošiti riječi koliko sam srećan i ponosan. Svako ko počne da se bavi košarkom ili bilo kojim sportom sanja o tome da zaigra u reprezentaciji. Poziv Aleksandra Đorđevića me je učinio neizmerno počastvovanim, a ja ću sa druge strane uraditi sve što je u mojoj moći da opravdam poziv i da se što drže zadržim u dresu sa državnim grbom koji je svetinja”, rekao je Uroš Luković za Sport Klub i nastavio:

Koristim priliku da se od srca zahvalim braći Pavićević. Da nije bilo Mihaila i Đorđija sigurno ni ja sada ne bih bio u reprezentaciji. Hvala im do nebe na zaista sjajnoj sezoni, na velikom uspehu koji smo ostvarili. Ono su nosioci pozitvne energije i hemije, koja je krasila ekipu Mornara tokom sezone u kojoj su ostvareni istorijski uspesi, zaključno sa titulom Crne Gore, prvom u istoriji kluba”.

U međuvremenu, kako to obično biva poslije sjajne sezone, raste interesovanje za Uroša Lukovića. Mornar želi da zadrži sjajnog centra, pojavila se vijest da ga u svojim redovima ponovo želi Partizan.

“Rano je za priču u tome. Ima vremena. Tek je završena sezona”, naglasio je Luković.