Košarka

Mornar savladao Sutjesku u borbi za bronzu

izvor; Super Košarka.com & J. Kocev / foto ABA liga | 13:05:2018 | 20:28:43


Košarkaši Mornara savladali su ekipu Sutjeske u meču za 3. mjesto rezultatom 70:68 na juniorskom (U19) F8 turniru u Podgorici. Barani su vodili tokom većeg dijela susreta, no Sutjeska je u 2. periodu uspjela da održi priključak i skoro ravnorpavno uđe u nastavak (33:32).

U trećem periodu Barani su se polako odvajali na dvocifrenu razliku, a napet minuta do kraja meča imali i činilo sevisokih +14 (62:48).

Za samo minut i po Sutjeska trojkom Goranovića iz ugla smanjuje na 64:57, potom i brani napad Mornara nakon tajm-auta, ali Vulević nije uspio da smanji prilikom prodora na pet poena minusa.

Karamanaga je vratio +9 u narednom napadu, sa linije penala, ali je ponovo na drugoj strani Goranović pogodio za tri poena. Vratili su trojku na drugoj strani plavi, no ponovo je Sutjeska uhvatila priključak na dva minuta do kraja meča.

Mornar je u tim trenucima ispostavilo se ušao u “kocku” tačnije dozvolio rivalu da se vrati iz gotovo izgubljene situacije, pa je tim iz Nikšića i još uvijek aktuelni prvak prišao na četiri poena minusa (69:65) i presingom osvojio loptu na 1:46 do isteka vremena.

Naredna dva napada međutim nisu iskoristili ni jedni ni drugi, ali je kontru Sutjeske nakon greške u dodavanju Barana iskoristio Goranović, “lansirao” u kontri Varajića, koji je pri polaganju bio fauliran.

Pogodio je kadetski reprezentativac samo jednom, ali bijeli ponovo otimaju loptu Mornaru, a Vulević odlazi na liniju penala, te smanjuje prednost rivala na pola koša (69:68). Ostalo je na semaforu još 26 sekundi, a fauliran je u napadu Mornara najbolji igrač tokom sezone Kostić, koji je bio polovičan.

Sutjeska je imala napad za pobjedu, ali je Otašević promašio iza linije 6,75, pa su na sekund prije kraja Nikšićani napravili novu ličnu grešku (70:68). Tomašević nije pogodio ni jednom, a trener Nikšićana Taušan uzima tajm aut, ne bi li njegov tim iskreirao akciju za pobjedu ili dodatnih pet minuta. Ponovo je za tri poena pokušao kapiten Otašević, ali i ovog puta neuspješno.