Košarka

Praznik crnogorske košarke, Budućnost Voli - Mornar

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 08:05:2018 | 16:59:13


Prilika za podizanja forme
 
Utakmice između Budućnosti Voli i Mornara sve više postaju istinski paznik crnogorske košarke.

U ovoj sezoni Podgoričani i Barani sastali su se pet puta. Četiri puta Budućnost je bila uspješnija (u polufinalu Super kupa ABA lige u Baru 82:65, u prvom meču ABA lige i finalu kupa Crne Gore u Podgorici 79:70 i 87:83 i u prvom meču crnogorske Super lige u Baru 85:83), a Mornar jednom, u revanš meču ABA lige u Baru, 87:81.

Često su mečevi između crnogorskih ABA ligaša bili ispunjeni nervozom, ali od posljednje utakmice u Baru, čini se da su počeli da duvaju neki drugi vjetrovi. Podgoričani su dočekani kao pravi prijatelji, trener Aleksandar Džikić je srdačno pozdravljen, a kad je oficijelni spiker, prije prestavljanja ekipa, zamolio publiku da pozdravi šampiona ABA lige "Topolicom" se začuo gomoglasan aplauz i svi u dvorani su ustali na noge. I poslije susreta. koji je završen pobjedom Budućnosti "na jednu loptu", Barani su, kao pravi džentlmeni, u prijatnoj, pravoj košarkaškoj atmosferi, čestitali rivalu, a Podgoričani su uzvratili riječima da ne bi bilo nezasluženo da je Mornar osvojio bodove.

- Ovaj trend dobrih odnosa između dva kluba na svim nivoima, dragocjen je za crnogorsku košarku, posebno ako se zna da će oba kluba u idućoj sezoni biti još bolji i da će naš rivalitet dobiti na kvalitetu. Budućnost se mora pojačati zbog obaveza u Evroligi, Mornar zbog nastupa u Evrokupu. Naravno, u ABA ligi oba kluba žele da potvrde uspjeh iz svoje istorijske sezone. Mi ćemo, vjerujem, i naredne sezone, kao i svake prethodne, podići naš klub, u svakom smislu, za 20 do 30 odsto - uvjerava Đorđije Pavićević, glavni menadžer Mornara, oko kojeg se sve vrti u popularnom klubu iz Bara.

Pred sjutrašnju, novu utakmicu sa Podgoričanima, trener Mornara Mihailo Pavićević kaže da duel vidi prevashodno kao dobru mogućnost za podizanje forme njegove ekipe pred plej-of Super lige.

- Pokušaćemo da odigramo taj meč što je moguće bolje, iako nisam siguran u kakvoj smo trenutno formi. U svakom slučaju, još smo daleko od one iz ABA lige. Ali, ne treba naglašavati kakav motiv za nas predstavlja duel sa Podgoričanima i ne sumnjam da će igrači dati sve od sebe da budu dostojan rival prvaku ABA lige. Nažalost, zamor materijala kod naših igrača čini svoje, nikako da zaigramo kompletni, imamo dosta rovitih igrača – kaže Pavićević.

U Mornaru je pod znakom pitanja igranje povrijeđenog Borisa Bakića, koji je izostao na dvije prethodne utakmice, a u grupu rovitih spadaju Vranješ, Nidam, Luković i Mugoša.

Utakmica Budućnost Voli – Mornar igra se sjutra veče od 19 sati u SC „Morača“.

VIII kolo    9. 05. 2018.

Budućnost Voli – Mornar, srijeda 09. 05. 2018. godine u 19:00 h SC MORAČA, Podgorica (RTCG)
Sudije: I. Dragojević, O. Jokić, R. Savović

Sutjeska – Lovćen 1947 srijeda 09. 05. 2018. godine u 19:00 h SC NIKŠIĆ, Nikšić
Ulcinj – Teodo, srijeda 09. 05. 2018. godine u 19:00 h SC BRATSTVO-JEDINSTVO, Ulcinj