Košarka

Mornar u finalu "Basketball U16 Cup-a" sa Real Madridom

| 14:04:2018 | 22:28:22


Veliki uspjeh ostvarili su kadeti KK Mornar. Talentovani Barani koje sa klupe predvodi Peđa Vujačić, plasirali su se u finale drugog po redu humanitarnog košarkaškog turnira  "Basketball U16 Cup" koji se od 13. do 15. aprila igra u Budvi. Prošle godine turnir je organizovan u Baru.

U trećem kolu turnira, kadeti Mornara pojačani Živanovićem i Šušom (2001 godište) savladali su kadetsku reprezentaciju Crne Gore 75 – 62.

Poslije izjednačenog prvog poluvremena (33:33), Barani su u nastavku zaigrali mnogo bolje, i novim trijumfom osvojili prvo mjesto u grupi koje ga vodi u sjutrašnje finale protiv Real Madrida.

U pobjedničkom timu istakao se Živanović sa 23 poena, Vesković je upisao 18, a Dragojević 17 poena. Poene za Barane još su postigli; Bijelić 6, Stanišić 4, Šuša I Vujošević po 3 poena.

U poraženom sastavu Pavlović je postigao 14, Žugić 13, dok sup o 10 poena postigli; Radunović i Jovović.

Reprezentacija Crne Gore sjutra će igrati za sedmo mjesto protiv rumunskog Cluj Napoca.


Budva je imala tu čast da, pored domaćih klubova Mogrena, Mornara i reprenzetacije Crne Gore uzrasta U16, ugosti i velikane evropske košarke Real Madrid (Španija), Lokomotivu Kuban (Rusija), Cluj Napoca (Rumunija), Zaza Pachulia (Gruzija), i reprezentaciju Izraela u uzrastu U16 .

Koorganizator/menadžer i idejni tvorac ove manifestacije je Damir Radončić, jedan od najtalentovanijih rukometaša sa ovih prostora koji je u svojoj karijeri igrao za veliki broj klubova i tri nacionalna tima.