Košarka

Košarkaši Partizana do 7. aprila na mini pripremama u Baru

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić | 02:04:2018 | 17:22:50


Beogradski crno-bijeli dio priprema obavljaju u gradu pod Rumijom, gdje će odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica u Baru i okruženju.

Košarkaši beogradskog Partizana ovih dana su u Baru gdje obavljaju mini pripreme pred start Super lige Srbije gdje imaju velike ambicije.

Šef stručnog štaba Nenad Čanak ljubazno se odazvao da za naš portal govori o pripremama i ambicijama pred završnicu domaćeg takmičenja.

-“Prije svega bih se zavhvalio na gostoprimstvu, Baru kao gradu, ali i na svestranoj pomoći KK Mornar i braći Pavićević na čelu, jer bez njihove želje ovo nebi bilo moguće realizovati. Naša ideja je bila da nakon što smo imali dugačku pauzu, pošto nismo ušli u play-off ABA lige, da skratimo tu pauzu sa nekim utakmicama, jer u Crnoj Gori ima dosta rivala za respekt, koji mogu da nam dočaraju ono što nas čeka u Super ligi Srbije, kazao je Čanak i dodao;


-“Bar se nametnuo kao dobra ideja, jer je poznato da u ovom gradu ima dosta navijača Partizana, te uz korektan odnos KK Mornar koji nam je izašao u svemu u susret, zaista imamo mogućnosti i da sve planirano realizujemo.

-“Ovdje smo na pripremama zaključno sa sedmim aprilom, a dogovorili smo i nekoliko trening utakmica. Sinoć smo bii u Ulcinju, u utorak gostujemo Lovćenu od 18 sati, gdje Partizan nije igrao nekih 20-tak godina, dan kasnije nam u Bar stiže Sutjeska, dok je za šesti april planirana utakmica sa Mornarom. Možda se ta utakmice i ne odigra ukoliko Mornar nastavi takmičenje u ABA ligi, odnosno prođe Crvenu zvezdu u polufinalu play – off-a, kazao je Čanak.

Na pitanje sa kojim “snagama” su došli u Bar, odnosno jesu li tu svi igrači na koje računa za Super ligu, trener Partizana je kazao;

-“Jesu trenutno svi su tu na čelu sa kapitenom Novicom Veličkovićem, osim Đoka Šalića koji je pod jednim posebnim režimom, zbog povrede, a vidjećemo da li ćemo se do početka Super lige pojačati na još nekoj poziciji.

Nezaobilazna tema u ovom razgovoru je bila i završnica ABA lige, odnosno polufinale play-off-a.

-“Što se tiče polufinala ABA lige, mogu da kažem da je Mornar potpuno zasluženo izborio plasman u završnicu, odnosno plasman među četiri. Imali su izvanredan drugi dio sezone sa jednim ili dva poraza, odigrali su zaista fenomenalno. Između ostalog su i Partizana dva puta dobili i s pravom su potvrdili četvrto mjesto.


Što se tiče polufinala ABA lige, Čanak je blagu prednost dao Podgoričanima (razgovor rađen u subotu veče – opaska autora) dok je za drugo polufinale kazao;

-“Ako Mornar uspije da odgovori na čvrstu igru Zvezde, može da traži svoju šansu u Beogradu, istakao je Čanak.


Pokazali ste trijumfom u Kupu da znate i možete da pobijedite i budete bolji od vječitog rivala. Kakve su ambicije u Super ligi ?

-“Plan je da se što bolje spremimo i iz tog razloga smo ovdje na mini pripremama. Ambicija Partizana je da napadne titulu kao i uvijek u svim domaćim takmičenjima. Igrači su toga svjesni, tako da nema što da krijemo, ili da se krijemo iza nekih lijepih priča, zaključio je šef struke KK Partizan, Nenad Čanak.


Crno - bijeli su u Bar stigli u petak 30. marta i ostaju do 7. aprila.