Košarka

Derik Nidam: Igraćemo da pobijedimo!

izvor; Novosti.rs / foto KK Mornar MEDIA Pro | 01:04:2018 | 12:06:10


Derik Nidam iznenadio je sve kada je prošlog ljeta potpisao za Mornar. Umjesto košarkaški atraktivnijih destinacija, omaleni Amerikanac izabrao je da “sleti” u Bar, grad sa dugom tradicijom, u kojem je stasalo nekoliko velikih igrača, ali su izostajali “međunarodno priznati” rezultati.

Sada su i oni tu. Mornar je, sa Nidamom, jednim od lidera tima, stigao na prag finala ABA lige, uz već obezbjeđenu ulaznicu za Evrokup, ostavivši iza sebe nekadašnje šampione Evrope Partizan i Cibonu, regionalne prvake FMP, Olimpiju i Zadar…

“Izabrao sam Mornar jer sam osjetio da mi je neophodno nešto drugačije kako bi se dodatno dokazao. S druge strane, braća Pavićević, Mihailo i Đoko su mi rekli da žele da budemo među četiri kluba u Jadranskoj ligi i da im je potreban lider. Iako se tada nismo znali, odmah sam vidio veliku iskrenost u njihovim željama, ali takođe i volju da to zajedno napravimo”, prisjeća se

Nidam, za “Novosti”, početka nevjerovatne sezone u kojoj je “mali” tim pokazao veliko srce nekoliko puta.

Ipak, možda dva najupečatljivija primjera su trijumfi u Beogradu, nad Partizanom i FMP-om kada je Mornar, posle minusa od 21, odnosno 18 poena, izronio do trijumfa.

“Te dvije pobede bile su velike za nas, učvrstile su nam samopouzdanje, da verujemo u sebe i nastavimo da se borimo”, kazao je Nidam.

“Ratnički” duh Mornar je pokazao i u revanšu polufinala, protiv Crvene zvezde, u koji je zakoračio bez Uroša Lukovića.

“Ne moram da naglašavam koliko je on veoma važan dio našeg tima, ali nažalost nismo mogli da računamo na njega u prva dva meča. S druge strane, sada ne možemo da razmišljamo o tome, već moramo da nastavimo da se borimo dok se Uroš ne vrati”, nastavio je priču omaleni Amerikanac.

Dok priča o igri, iz Nidama izbija ogromno samopouzdanje, dograđeno odličnim igrama ove sezone, pod trenerskom palicom Mihaila Pavićevića koji je osjetio koji stil odgovara američkom organizatoru igre.

“Ponosim se što mogu da se adaptiram na bilo koji ofanzivni stil. Mihailo mi je ove godine dao veliku odgovornost i želio sam da to opravdam, da pokažem da je to dobar izbor”.

Nedavno su i iz Zvezde stigle pohvale…

“Lijepo je kada vas rival pohvali, pogotovo kad je u pitanju Crvena zvezda, koja znate šta je sve osvojila ove sezone. Ali, sav moj fokus je ka trećoj utakmici koja će, vjerujem, biti zanimljiva. Možete od nas da očekujete da možemo odigrati čvrsto i da ćemo igrati da pobijedimo”, zaključio je razgovor Derik Nidam.