Košarka

Pavićević: Divan gest Zvezde

izvor; Sport Klub / foto ABA liga | 19:03:2018 | 18:12:34


Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da ga je dirnuo gest crveno-belih, kao i da su mi pošle suze nakon što mu je odata čast zbog titule koju je pre dvadeset godina uzeo sa Zvezdom.

Govoreći o samom meču, Pavićević je naglasio da njegov tim bez šuta ne može ravnopravno da igra.

“Rekao sam da sve zavisi od Zvezde i u najavi. Nisu nam dozvolili da igramo, nismo se snašli na agresivnu odbranu. Plašio sam se Pionira, i mnogo bolje ekipe su ovde gubile... Odbranom su nam razbili sve kretnje u napadu, a mi smo forsirali šut, imali smo 0-11 na poluvremenu za tri... Bez šuta ne možemo da igramo. Oni su se malo opustili, mi smo spustili na -12, ali nismo mogli više od toga”, rekao je Pavićević i dodao:

“I u drugom meču će sve zavisiti od Zvezde. Mi moramo da se nadamo njihovom lošijem danu, a da mi odigramo izvanredno, kao što smo znali ove sezone”.


Na pitanje koliko će ubedljiv poraz (91:63) uticati na moral ekipe u drugoj utakmici, trener Mornara je odgovorio:

“U plej-ofu izgubio pola koša ili 30 razlike, nije bitno. Više me brine povreda Vraneša, nemamo ni Lukovića... Nas sada čeka FIBA Evrokup, Zvezdu dve utakmice u Evroligi, ali crveno-beli imaju širi sastav. Pokušaćemo da u sportskoj atmosferi ostvarimo pobedu nad Zvezdom, ali biće jako teško”.

Drugi meč serije između Zvezde i Mornara igra se naedne nedjelju u Baru.