Košarka

U posljednjem kolu ABA lige Mornar dočekuje MZT

by Milan Vujović / foto KK Mornar MEDIA Pro | 10:03:2018 | 19:03:56


Besplatan ulaz u "Topolicu"

Na oproštaju od svojih navijača, kada je regularni dio ABA lige u pitanju, Mornar dočekuje MZT iz Skoplja.

Utakmica je bez rezultatskog značaja, jer su domaći obezbijedili četvrto mjesto i plasman u plej of, a gosti su posljednji na tabeli i još prije nekoliko kola oprostili su se od ABA lige.

Baranima će meč sa Skopljancima biti dobra uvertira za veliko iskušenje koje ih očekuje u srijedu kada igraju revanš sa Ostendeom, u okviru osminefinala Fibakupa.

- Želimo da se od ABA lige oprostimo na pravi način, jer to nam je obaveza prema navijačima. Jednu po svemu uspješnu i lijepu sezonu hoćemo da krunišemo pobjedom, a u susret revanšu u Fibakupu sa Belgijancima i plej ofu sa Crvenom zvezdom. Vjerujem da ćemo slaviti protiv MZT-a, ali da ćemo imati priliku da se radujemo i u Fibakupu i plej ofu ABA lige - optimista je trener Mornara Mihailo Pavićević, koji poziva publiku da podrži njegovu ekipu i u finišu sezone.

- Očekujemo podršku sa tribina, naročito u sudaru sa Begijancima, koje imamo namjeru da napadnemo od sudijskog podbacivanja lopte. Vjerujem da ćemo taj meč ili dobiti sa 20 razlike ili izgubiti. Nadam se da će, uz pomoć naše vjerne publike, epilog biti u korist Mornara, bez obzira što ćemo biti veoma oslabljeni zbog izostanka povrijeđenog centra Lukovića - ističe Pavićević.

Kapiten Marko Mijović u ime saigrača najavljuje još dobrih partija Mornara do kraja sezone.

- Želimo da se pobjedom protiv MZT-a oprostimo od navijača. Pozivam ih da dođu u "Topolicu", jer ih očekuje jedna lijepa košarkaška predstava, bez rezultatskog imperativa, i sa mnogo, uvjerujen sam, obostrano atraktivnih poteza - kaže Mijović.

Uprava Mornara je odlučila da ulaz u dvoranu "Topolica" za utakmicu sa MZT-om bude slobodan.

Meč se igra sjutra veče (nedjelja) od 19 časova