Košarka

Mornar dočekuje Cedevitu: Pavićević poziva navijače

by Milan Vujović / foto ABA liga | 09:02:2018 | 13:59:33


U Mornaru nemaju vremena za predah, samo što su se vratili iz Minska očekuje ih utakmica sa Cedevitom pred svojim navijačima, u 20. kolu ABA lige.

- Ne znam u kakvom stanju ćemo dočekati meč sa Cedevitom. Evidentan je jedan ozbiljan zamor kod igrača. Srećom, odrazio se na, ispostavilo se, nebitnu utakmicu sa Cmokijem u Minsku, a ne na veoma važnu sa Igokeom. Vidjećemo koliko možemo da se oporavimo od napornog puta do Minska i nazad. Cedevita je ekipa sastavljena od odličnih igrača, koji, možda, ne pružaju koliko se od njih očekuje. Ekipa, i to ne treba zaboraviti, sa, vjerovatno, najvećim budžetom u ligi. Mi imamo skraćenu rotaciju, umor nas stiže, ali sam uvjeren da ćemo dati sve od sebe, kao i na svim ostalim utakmicama. Za ovaj duel neophodna nam je pomoć publike, koja može da nas podigne i nosi do novog uspjeha - ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.


Sve boljeg Vukotu Pavića očekuje još jedna bitka pod obručima sa dobrim visokim igračima Cedevite.

- Sa Zagrepčanima smo se, u ABA ligi sreli tri puta i sva tri puta smo poraženi, u Zgrebu, prvo 26, pa 25 razlike. Možda je vrijeme da prekinemo tu malu, neugodnu tradiciju. U svakom slučaju, ne plašimo se nijedne ekipe iz ABA lige, imamo želju i volju da damo sve od sebe, uprkos umoru, i još jednom obradujemo navijače - kaže Pavić.

Sjutrašnja (subota) utakmica između Mornara i Cedevite, u dvorani "Topolica" počine u 17 časova.